Αποζημίωση 584.000 ευρώ για θάνατο εγκύου σε ιδιωτική κλινική!

26 Σεπτεμβρίου, 2018

32χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της ενώ ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί! Ο γυναικολόγος-μαιευτήρας κατέβαλε αποζημίωση 584.000 ευρώ στην οικογένεια της γυναίκας σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου!

 
Η γυναίκα που έχασε άδικα τη ζωή της πήγε σε ιδιωτική κλινική τον Ιούλιο του 2001 για να γεννήσει το τρίτο της παιδί. Ο γυναικολόγος της έδωσε κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης που θα της προκαλούσε τεχνητούς πόνους τοκετού και της είπε να γυρίσει στο σπίτι της που ήταν 32 χλμ μακριά μέχρι να αρχίσουν οι πόνοι!

 
Οι πόνοι ξεκίνησαν την ίδια μέρα κι έτσι η γυναίκα μαζί με το σύζυγο της γύρισαν στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της χορήγησε σε ενέσιμη μορφή μια αμπούλα buscopan, ως σπασμολυτικό του τραχήλου της μήτρας και της τοποθετήθηκε ορός desctrose 1.000 ml από τον αναισθησιολόγο και στη συνέχεια ήρθε και ο γιατρός που την παρακολουθούσε.
 
Όμως η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε ραγδαία! Παρουσίασε έντονη δύσπνοια, κυάνωση και σπασμούς κυρίως των μασητικών μυών. Της χορηγήθηκε οξυγόνο όμως δεν συνήλθε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.
Στο χειρουργείο εμφάνισε αρτηριακή πίεση μη μετρούμενη και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της!
 
 
Σύμφωνα με το Δικαστήριο ο θάνατος προκλήθηκε από ολιγαιμικό σοκ, εξαιτίας εσωτερικής αιμορραγίας από κεντρική αποκόλληση του πλακούντος που εκδηλώθηκε ικανό χρόνο πριν να πέσει η έγκυος γυναίκα σε κώμα κάτι που δεν διαγνώσθηκε από τον θεράποντα γιατρό ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
 
Ο γυναικολόγος ήταν ο υπαίτιος του θανάτου της γυναίκας!

 

Όπως αναγράφεται στη δικαστική απόφαση «από έλλειψη της προσοχής, την οποία όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, όπως ένας μέσος ευσυνείδητος ιατρός της ειδικότητάς του που δρα υπό τις ίδιες συνθήκες και κατά παράβαση των διδαγμάτων της ιατρικής επιστήμης και της κτηθείσας πείρας του, ενώ χορήγησε στην επίτοκο κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης για την πρόκληση τεχνητών ωδίνων τοκετού, το οποίο δημιουργεί συσπάσεις στη μήτρα, της επέτρεψε να αναχωρήσει για την οικία της, στο ορεινό χωριό, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα».

 

Μάλιστα η γυναίκα που είχε γεννήσει άλλα 2 παιδιά, παρατήρησε σε αυτή την εγκυμοσύνη κάποια διαφορετικά συμπτώματα τα οποία τα ανέφερε στο γυναικολόγο! Διαμαρτυρήθηκε για έντονους και συνεχείς πόνους στην κοιλιά καθώς και για δύσπνοια και μούδιασμα στα χέρια! Ο γιατρός όμως δεν έδωσε σημασία στα παράπονα της και δεν έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις!

Μάλιστα ο γιατρός δεν φρόντισε να την παρακολουθεί ο ίδιος αλλά άφησε τη νοσηλεύτρια που δεν ήταν ούτε καν μαία για να έχει τις απαραίτητες γνώσεις!


Ο Άρειος Πάγος επιδίκασε αποζημίωση 584.000 ευρώ στην οικογένεια της γυναίκας, την οποία πλήρωσε ο ίδιος ο γιατρός και όχι το νοσοκομείο!


Δυστυχώς είναι άλλο ένα Ιατρικό Λάθος που είχε τραγική κατάληξη! Αν εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος έχει υποστεί ιατρικό σφάλμα, πρέπει να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη! Όχι μόνο για την αποζημίωση αλλά και να αποφευχθούν αντίστοιχα λάθη από τον ίδιο γιατρό στο μέλλον!

Υποψιάζεστε ιατρική αμέλεια σε εσάς ή μέλος της οικογένειας σας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.