Αποζημίωση 1.000.000 ευρώ για ιατρικό λάθος!

9 Ιουλίου, 2019

Ο ασθενής κατέστει ανάπηρος εφ’ όρου ζωής
Τα ελληνικά δικαστήρια εκδίκασαν αποζημίωση που ξεπερνά τις 900.000 χιλιάδες ευρώ, και ενδέχεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια,σε ιδιωτική κλινική και γιατρό για ιατρικό λάθος.
Ο 23χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αντιμετώπιση προβλήματος παχυσαρκίας που είχε. Όμως, λόγω σφαλμάτων κατά την διάρκεια της επέμβασης αλλά και μετά, είχαν ως αποτέλεσμα ο ασθενής να καταστεί μόνιμα ανάπηρος κατά 80%.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο ασθενής βρήκε την εν λόγω ιδιωτική κλινική από διαφήμιση στο διαδίκτυο. Ο εν λόγω γιατρός θεωρούνταν εξειδικευμενος σε θέματα παχυσαρκίας. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού, ο γιατρός πρότεινε στον νεαρό κάθετη μερική γαστρεκτομή
Η μέθοδος αυτή ουσιαστικά αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος του στομάχου, ώστε ο ασθενής να λαμβάνει μικρότερη ποσότητα φαγητού και σταδιακά να χάσει βάρος.
Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο αιματοκρίτης του 23χρονου μειώθηκε επικίνδυνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχει εσωτερική αιμορραγία. Ως αποτέλεσμα, υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση, κατά την οποία όμως διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός είχε προκαλέσει τραύμα στο στομάχι του νεαρού με το ιατρικό εργαλείο.
Το περιστατικό δεν καταγράφηκε στα πρακτικά της κλινικής προκειμένου να συγκαλυφθεί το ιατρικό λάθος. Ο νεαρός ύστερα από λίγες μέρες παρουσίασε έντονα αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό, όμως ο γιατρός αγνόησε τα συμπτώματα του. 
Ως αποτέλεσμα, ο 23χρονος έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική όπου παρέμεινε για μια εβδομάδα σε κρίσιμη κατάσταση. 
Η Δικαιοσύνη στο πλευρό του άτυχου νεαρού
Ο 23χρονος προσέφυγε στα δικαστήρια, τα οποία τον δικαίωσαν! Συγκεκριμένα, η αποζημίωση που του καταβλήθηκε αφορά τη νοσηλεία του, τις δαπάνες για τα φάρμακα του και την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού (αναπηρικό καροτσάκι, ειδικό αυτοκίνητο κλπ) που χρειάζεται πλέον.
Επιπλέον, η αποζημίωση συμπεριλαμβάνει έξοδα για αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί, αλλά και για σωματικό πόνο, ψυχική ταλαιπωρία και διατάραξη κοινωνικής, επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
Η αμέλεια του γιατρού στέρησε την υγεία και τη φυσιολογική ζωή από την ασθενή. Η αποζημίωση δεν μπορεί να καλύψει το κενό ενός ανθρώπου, αποτελεί όμως μία μορφή δικαίωσης!
 
Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι παιχνίδι. Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. 

Πηγή: https://www.doctorinsurance.gr