Αποζημίωση σε γυναίκα που έμεινε ανάπηρη λόγω Ιατρικού Λάθους

11 Ιουλίου, 2018

Αποζημίωση 750.000€ σε γυναίκα που έμεινε ανάπηρη λόγω Ιατρικού Λάθους!

Γυναίκα εισήχθη σε Δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Α’ Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου για να εγχειριστεί για αντιμετώπιση αρθρίτιδας αριστερού ισχίου από την οποία έπασχε. Η εγχείρηση είχε τραγικά αποτελέσματα αφού η γυναίκα υπέστη υψηλή τετραπληγία και έμεινε ανάπηρη εξαιτίας παράβασης των υποχρεώσεων των γιατρών.
Ο γιος της κυρίας αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά για τη δικαίωση και αποζημίωση της μητέρας του. Με την απόφαση 3993/2004 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αναγνωρίστηκε ότι το νοσοκομείο οφείλει να καταβάλει αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημίας της (δαπάνη νοσηλείας στο νοσοκομείο), το ποσό των 11.865,74€ και ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, το ποσό των 750.000 ευρώ! Ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν δοθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη για αποζημίωση Ιατρικού Λάθους!
Ο γιος της κυρίας που υπέστη τη ζημιά ζήτησε και αποζημίωση για τον ίδιο ύψους 200.000€ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υποστήριξε ότι υπέστη, λόγω της αναπηρίας που προκλήθηκε στη μητέρα του. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το δικαστήριο καθώς παρά τον ιδιαιτέρως στενό συγγενικό δεσμό που τον συνδέει με την παθούσα, η ηθική βλάβη είναι έμμεση και δεν αποκαθίσταται.
Αν έχετε κι εσείς υποστεί ιατρικό λάθος, μη διστάσετε να μιλήσετε στο Συνήγορο του Ασθενή γι’ αυτό και να ενημερωθείτε αν δικαιούστε αποζημίωση!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]