Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ από το ΣτΕ για θάνατο από Ιατρικό Λάθος!

23 Ιουλίου, 2018

Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ από το ΣτΕ για θάνατο από Ιατρικό Λάθος! Δείτε την τραγική ιστορία!

Ένας άτυχος έφηβος στην Ήπειρο έχασε τη ζωή του λόγω τραγικού Ιατρικού Λάθους! Ο εφημερεύων γιατρός του νοσοκομείου στο οποίο εισήχθη το 14χρονο αγόρι διέγνωσε  ιογενή λοίμωξη και το έστειλε σπίτι του ενώ στην πραγματικότητα έπασχε από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με εφετειακή απόφαση επιδίκασε στους συγγενείς του αγοριού αποζημίωση 260.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη από τον άδικο θάνατο του μικρού παιδιού! Βέβαια όσα λεφτά και να πήραν οι γονείς του 14χρονου, τίποτα δεν αντικαθιστά τη ζωή του παιδιού τους!

Μέσα στην απόφαση αναφέρεται ότι ο μικρός έμεινε 4 ώρες στο νοσοκομείο αλλά δεν τον εξέτασε κανένας ειδικευμένος γιατρός καθώς ήταν όλοι “απασχολημένοι” στο Παθολογικό Τμήμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας το παιδί πάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να του κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη απεβίωσε τα ξημερώματα!

Οι υπεύθυνοι γιατροί που εφημέρευαν εκείνη την τραγική μέρα μαζί με τον πρόεδρο του νοσοκομείου οδηγήθηκαν σε δίκη αλλά τελικά μόνο ο εφημερεύων ειδικευόμενος γιατρός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι δεν εκτίμησε σωστά τα κλινικά συμπτώματα του παιδιού ενώ έπρεπε να το εισάγει αμέσως στην παθολογική κλινική για τις κατάλληλες εξετάσεις και θεραπεία!

 
Αν εσείς ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος έχει πέσει θύμα Ιατρικού Λάθους, μη διστάσετε να μιλήσετε γι’ αυτό στο Συνήγορο του Ασθενή!
Γιατί τα Ιατρικά Λάθη είναι τα μόνα λάθη που δεν συγχωρούνται αλλά…αποζημιώνονται!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]