Αποζημίωση 40.000 ευρώ θα καταβάλει γνωστό νοσοκομείο σε ασθενή

29 Μαΐου, 2019

Ασθενής στην περιφέρεια κατέθεσε αγωγή εναντίον νοσηλευτικού Ιδρύματος και κατάφερε να δικαιωθεί λαμβάνοντας αποζημίωση 40.000 ευρώ. Ο ασθενής έχασε την όραση από το αριστερό του μάτι εξαιτίας ιατρικού λάθους.
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα…
Ο ασθενής, εργατοτεχνίτης στο επάγγελμα, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο αριστερό του μάτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αλλά και με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, μία μέρα μετά το ατύχημα μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και εξετάστηκε από γιατρό γενικής ιατρικής, ο οποίος διέγνωσε τραυματισμό του κερατοειδούς.
Ο γιατρός που τον εξέτασε συνέστησε τη χορήγηση ειδικής αλοιφής και σταγόνων, και ζήτησε από τον ασθενή να επιστρέψει στο νοσοκομείο για επανέλεγχο την επόμενη μέρα. Ο ασθενής δύο μέρες μετά εισήχθη σε άλλο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ειδική επέμβαση εξαιτίας αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.
Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε πως ο ειδικευόμενος γιατρός γενικής ιατρικής δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες με βάση την επιστήμη της Οφθαλμολογίας, και δεν ειδοποίησε, ως όφειλε ως ειδικευόμενος, τον ειδικό για την πάθηση ιατρό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει με τις παραλείψεις του επιδείνωση της υγείας του ασθενή, η οποία οδήγησε σε μη αναστρέψιμη βλάβη.
Θα μπορούσε να είχε σώσει το μάτι του…
Η κατάσταση του ασθενούς ήταν διαχειρίσιμη και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη για τον ασθενή. Ο γιατρός θα έπρεπε να είχε δώσει την προσοχή που αρμόζει στο περιστατικό και να φροντίσει τον ασθενή όπως ορίζει η διαδικασία.
Ένα ιατρικό λάθος αλλάζει τη ζωή και την καθημερινότητα του ασθενή ανάλογα με τον βαθμό και την φύση του. Εσείς έχετε βιώσει παρόμοιο περιστατικό;
 
Πηγή: http://www.topontiki.gr