Αποζημίωση για πρόκληση θανάτου σε ασθενή

26 Ιουνίου, 2019

Τραγική κατάληξη είχε ένα 24χρονος σε νοσοκομείο της Κρήτης μετά από μάχη 11 μηνών να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί αδυνατούσαν να κατανοήσουν και να διαγνώσουν τα αίτια που οδήγησαν στην επιβάρυνση της υγεία του.
Όχι μία αλλά έξι φορές εισήχθη στο νοσοκομείο ο άτυχος νεαρός με τους γιατρούς να προχωρούν σε πολλαπλές διαγνώσεις όπως, οξεία εμπύρετη γαστρεντερίτιδα, πυώδη αμυγδαλίτιδα και γαστρεντερίτιδα, ανεμοβλογιά, ίωση και μυκητίαση. Δυστυχώς κανείς δεν διέγνωσε την πραγματική κατάσταση της υγείας του. Πρέπει να αναφερθεί ότι ένας από τους γιατρούς καθησύχαζε τους συγγενείς του λέγοντας ότι «είναι μία ίωση η οποία θα κάνει τον κύκλο της και σε δύο ημέρες θα περάσει».
Η “ίωση” δεν πέρασε. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η οποία είχε επιδικάσει το ποσό των 190.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, στους συγγενείς άτυχου 24χρονου νέου, που απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, οφειλόμενης στα σύνδρομα Lyell και Stevens-Johnson. Ο ασθενής έχασε τη ζωή του λόγω αλλεργικής παρενέργειας του φαρμάκου Septrin, η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τους γιατρούς του νοσοκομείου.
Η Δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα δύο γιατρούς σε φυλάκιση μόλις δύο ετών, με τριετή αναστολή, για τον από αμέλεια θάνατο του 24χρονου.
Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr