δικαιοσύνη

Ασθενείς εκτός ΜΕΘ: Στη Δικαιοσύνη κατεφεύουν οι συγγενείς

8 Δεκεμβρίου, 2020

Δεκάδες είναι οι συγγενείς των ασθενών με κορονοϊό που αναζητούν δικαιοσύνη, αφού οι άνθρωποι τους δεν πρόλαβαν να εισαχθούν σε κάποια διαθέσιμη ΜΕΘ…
Τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, η συμφόρηση των ΜΕΘ έφτασε στα όρια της. Πολλοί ασθενείς με covid-19 και με πολλά επιπλέον προβλήματα υγείας, έμειναν στους απλούς θαλάμους των νοσοκομείων αναφοράς, αφού οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες.

 

Η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει ξεφύγει ήδη από το Νοέμβριο, ενώ μέχρι σήμερα οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό ξεπερνούν τους 600! Οι γιατροί ήδη αναγκάζονται να κάνουν “επιλογή” των ασθενών που θα διασωληνώσουν με βάση ηλικιακά κριτήρια. 

 

Χωρίς να μπορέσουν να διασωληνωθούν σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πολλοί από τους ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, με τους συγγενείς τους σήμερα ν’ αναζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα της φονικής πανδημίας. Οι συγγενείς των θυμάτων αν και αναγνωρίζουν ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι υποστελεχωμένα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δε μπορούν να διανοηθούν ότι έχασαν τους ανθρώπους τους γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ!

 

Οι συγγενείς εκείνων που απεβίωσαν χωρίς να έχουν την ευκαιρία να νοσηλευτούν σε κάποια ΜΕΘ, ζήτησαν νομική βοήθεια προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες για το θάνατο των αγαπημένων τους ανθρώπων. Τονίζουν ότι ο σκοπός τους δεν είναι να επιρρίψουν ευθύνες στους γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη με την πανδημία.

 

Διεκδικούν όμως το αναφαίρετο δικαίωμα τους να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη στους ανθρώπους τους και αν έλαβαν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη για να σωθεί η ζωή τους. Είναι φανερό, ότι η ανεπάρκεια του Ε.Σ.Υ. και μη έγκαιρη θωράκιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προβληματίζει όλους όσους έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο.

Η ιατρική αμέλεια κοστίζει ζωές!

 

Η επιλεκτική αντιμετώπιση που αναγκάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τους γιατρούς, οδηγούν αναπόφευκτα στο θάνατο δεκάδων ασθενών. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική.

 

Εάν πιστεύετε ότι η υγείας σας ή κάποιου αγαπημένου να σας προσώπου παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας, έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά και να αποζημιωθείτε για τη βλάβη που υποστήκατε.

 

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας