Ασθενής χάνει το 80% της όρασής της έπειτα από ιατρικό λάθος – Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 2 γιατρούς

Ασθενής χάνει το 80% της όρασής της έπειτα από ιατρικό λάθος – Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 2 γιατρούς

15 Μαΐου, 2023

Βαριά καταγγελία λαμβάνουν 2 γιατροί, καθώς κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη ασθενούς. Η αναφορά έγινε από την ίδια την ασθενή, όταν έχασε το 80% της όρασής της από ιατρικό λάθος.

 

Έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίων των δύο γιατρών για βαριά σωματική βλάβη, καθώς κανείς τους δεν έλαβε την ευθύνη για το λάθος που έγινε.

 

«Σχεδόν μου κατέστρεψαν τη ζωή. Μέσα σε έναν μήνα άλλαξαν όλα» περιγράφει.
Όλα ξεκίνησαν όταν η φαρμακευτική αγωγή που έδωσαν μια λοιμωξιολόγος και μια πνευμονολόγος για την πνευμονοπάθεια που είχε, αφαίρεσαν σταδιακά μέσα σε 2 χρόνια, την όραση της ασθενούς. Το αποτέλεσμα είναι να έχει ήδη χάσει το 80% από την όραση της.

 

«Κάποια στιγμή άρχισα να μη βλέπω καλά από κοντά. Πήγα στον οφθαλμίατρο, δεν του ανέφερα ότι παίρνω μια αγωγή γιατί δεν ήξερα ότι τα φάρμακα μπορεί να πειράξουν τα μάτια, δε με είχε προειδοποιήσει κανείς. Με πήρε ένα μήνα μετά η πνευμονολόγος που με παρακολουθούσε και μου λέει «κόψ’ τα όλα τα φάρμακα» και από τότε δεν έχω μιλήσει μαζί τους».

 

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, η ανακρίτρια έχει ορίσει τρεις πραγματογνώμονες για την υπόθεση, πέραν της ποινικής δίωξης.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της ασθενούς, τα φάρμακα που της χορηγούσαν ήταν για φυματίωση…

 

Η ασθενής ελπίζει τώρα σε ένα θαύμα καθώς όπως της είπαν οι γιατροί δεν μπορεί να ξαναβρεί την όρασή της.