Ασθενοφόρο παράτησε πίσω… τους γιατρούς!

15 Ιανουαρίου, 2020

Ακόμα ένα τραγελαφικό γεγονός χάρισε το ελληνικό σύστημα υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παρατάει τους γιατρούς που συνόδευαν ασθενή
Διασωληνωμένος ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από νοσοκομείο της Νίκαιας σε άλλη περιοχή υπό τη συνοδεία δύο γιατρών.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο, ωστόσο το πλήρωμα του ασθενοφόρου αρνήθηκε να μεταφέρει πίσω τους γιατρούς στο νοσοκομείο Νίκαιας. Οι γιατροί, πέρα από το γεγονός ότι είχαν εφημερία, κουβαλούσαν και βαρύ ιατρικό εξοπλισμό!
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου ισχυρίζεται ότι είχε πολλές επείγουσες κλήσεις ενώ από την μεριά τους οι γιατροί ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι ήθελαν απλώς να “σχολάσουν”.
Οι γιατροί αναγκάστηκαν να περιμένουν για τουλάχιστον μία ώρα πριν το ασθενοφόρο επιστρέψει για να τους μεταφέρει πίσω στην έδρα τους. Η περιπέτεια όμως δεν σταμάτησε εδώ, καθώς το ασθενοφόρο έλαβε κλήση να γυρίσει πάλι πίσω τους γιατρούς στο νοσοκομείο και να τους παραλάβει από εκεί άλλο όχημα.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό για αντισυναδελφική συμπεριφορά και επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Συγκεκριμένα, η αναισθησιολόγος που μετέβη στο ασθενοφόρο, έμεινε πάνω από δύο ώρες εκτός χειρουργείου!

 
Πηγή: https://www.iatronet.gr