Αυτοί είναι οι Celebrities που έπεσαν θύματα Ιατρικού Λάθους!

17 Σεπτεμβρίου, 2018

Αυτοί είναι οι Celebrities που έπεσαν θύματα Ιατρικού Λάθους!

Τα Ιατρικά Λάθη δυστυχώς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο! Οι Celebrities φυσικά δεν εξαιρούνται από τη λίστα των θυμάτων ιατρικής αμέλειας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι εκείνες που αναφέρονται παρακάτω:

Terry Gene Bollea


Ο Terry Gene Bollea, γνωστός ως Hulk Hogan υπέφερε από πόνους στη μέση. Απευθύνθηκε σε ιατρική κλινική laser και προχώρησε σε επέμβαση με laser η οποία δεν βοήθησε στη μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος υγείας. Το πρόβλημα επανήλθε και ο Hogan μήνυσε την κλινική η οποία μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει και το όνομα του για διαφήμιση χωρίς την έγκριση του.
 

Julie Andrews


Η Julie Andrews, η ηθοποιός με τη χαρακτηριστική μελωδική φωνή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αφαίρεση ενός όγκου ο οποίος ήταν καλοήθης αλλά επηρέαζε την υγεία της. Ενώ οι γιατροί την είχαν διαβεβαιώσει ότι μετά την εγχείρηση θα μπορεί να τραγουδά κανονικά εκείνη δυστυχώς δεν τα κατάφερε ξανά και η φωνή της Mary Poppins χάθηκε μια για πάντα! Φυσικά προχώρησε σε μήνυση κατά του νοσοκομείου και των γιατρών.

Joan Rivers


Η γνωστή κωμικός Joan Rivers απεβίωσε το 2014 μετά από μία εγχείρηση “ρουτίνας” στον λαιμό σε ιατρικό κέντρο ενώ θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο λόγω της ηλικίας του ασθενή. Κατα τη διάρκεια της επέμβασης υπέστει καρδιακό επεισόδιο και βρέθηκε διασωληνωμένη στην εντατική όπου και απεβίωσε εν τέλει. Η οικογένεια της προχώρησε σε μήνυση κατά της ιατρικής ομάδας.

Michael Jackson


Ο θάνατος του Michael Jackson μετατράπηκε σε θρίλερ. Ο ιατροδικαστικός έλεγχος έδειξε ότι υπήρχαν πολλές ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του Jackson και η οικογένεια του προέβη σε  μηνύσεις κατά των γιατρών του που ακολούθησαν 5μηνη δίκη για ανθρωποκτονία. Τελικά ο υπεύθυνος γιατρός του καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Elvis Presley


Ο βασιλιάς της Rock ‘n’ Roll πέθανε το 1977 από καρδιακά προβλήματα. Ένας μύθος δημιουργήθηκε γύρω από το θάνατο του με δύο γιατρούς να φαίνονται υπαίτιοι οι οποίοι τότε διεκδικούσαν τη θέση τους δίπλα στο “βασιλιά” δίνοντας του ό,τι χρειαζόταν σε συνταγογράφηση

Steve Jobs


Ο ιδρυτής της Apple αποφάσισε να “πολεμήσει” τον καρκίνο στο πάγκρεας με παραϊατρική και βότανα. Ο όγκος εξαπλώθηκε και όταν οι γιατροί προσπάθησαν να τον αφαιρέσουν ήταν ήδη αργά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γιατροί άφησαν τον ασθενή να κινηθεί αυτοβούλως και όχι όπως επέβαλε η ιατρική.
Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί γιατροί δεν διαχειρίζονται σωστά τις υποθέσεις διασήμων ασθενών. Συγκεκριμένα υπάρχει το σύνδρομο VIP που αποσυντονιζει την άσκηση ιατρικής των γιατρών καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη του ασθενη και τον ενθουσιασμό τους για εκείνον.
Στην Ελλάδα τέτοια περιστατικά έχουν υποστεί διάσημοι όπως: η Έλλη Λαμπέτη, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Γιάννης Μόρτζος και ο Γιώργος Ζένιος.

Διαβάστε το Δωρεάν Βιβλίο που δημιούργησε ο Συνήγορος του Ασθενή για τα Ιατρικά Λάθη και δείτε αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]