Διασώστης ξεγέννησε γυναίκα μέσα στο ασθενοφόρο

12 Δεκεμβρίου, 2019

Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα για να μεταφέρουν άμεσα ετοιμόγεννη γυναίκα από το σπίτι της στου Ρέντη στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Αφού έφτασαν κοντά της και την μετέφεραν στο ασθενοφόρο, ξεκίνησαν για να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο. Η επίτοκος είχε έντονες ωδίνες τοκετού και η ώρα να γεννήσει πλησίαζε.
Ο διασώστης που βρισκόταν στο πίσω μέρος με το ζευγάρι πήρε το ρίσκο και προχώρησε τη γέννα, καθώς κατανόησε ότι δεν θα έπρεπε να καθυστερήσουν. 
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήμασταν στη μέση της διαδρομής όταν προέβαλλε το κεφάλι του παιδιού και κατάλαβα ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τον επείγοντα τοκετό. Είχα άγχος γιατί είχα την ευθύνη για δύο ζωές. Μπορούσαν να υπάρξουν πάρα πολλές επιπλοκές».
Η γυναίκα υπέφερε από τους πόνους καθώς δεν της είχε χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Παρά το ρίσκο να γεννήσει σε ένα κινούμενο ασθενοφόρο, τα κατάφερε! Έφερε στον κόσμο με την βοήθεια του διασώστη ένα υγιέστατο, βιαστικό κοριτσάκι.
Η εκπαίδευση του διασώστη τον βοήθησε να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και να βοηθήσει μητέρα και κόρη. Αν και στην αρχή αγχώθηκαν γιατί το νεογέννητο καθυστέρησε να κλάψει, το κλάμα του λίγα λεπτά μετά έφερε σε όλους γαλήνη και συγκίνηση.
Όταν έφτασαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου το προσωπικό αντίκρυσε τον διασώστη  με το μωρό και άρχισε να τον χειροκροτεί. Όλα πήγαν καλά. Μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας.
 
Πηγή: https://www.cnn.gr