Δικαίωση για την αδικοχαμένη 4χρονη, 7,5 χρόνια μετά! Αποζημίωση 500.000 ευρώ!

Δικαίωση για την αδικοχαμένη 4χρονη, 7,5 χρόνια μετά! Αποζημίωση 500.000 ευρώ!

11 Μαΐου, 2023

Μετράμε 7,5 χρόνια από τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Νοσοκομείο και προσωπικό καλείται να πληρώσει αποζημίωση στους γονείς του άτυχου κοριτσιού, 500.000 ευρώ!

 

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό ως ένδειξη τιμωρίας, στην οικογένεια της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου του 2015 μετά από επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια». Η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, με απόφαση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, αποφαίνεται ότι τραγικά λάθη αλλά και παραλείψεις του νοσοκομείου συνδέονται με τον θάνατο της 4χρονης και ως εκ τούτου «θεμελιώνεται η σχετική αποζημιωτική ευθύνη για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν στενά συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού».

 

Η πολύκροτη υπόθεση αυτή υπόθεση, φτάνει στην τελική ευθεία, έπειτα από 7,5 χρόνια, αφήνοντας μετέωρους τους γονείς αλλά και τους συγγενείς του θύματος. Η εξέλιξη της υπόθεσης φέρει μια μορφή δικαίωσης για τους γονείς της 4χρονης, στην ουσία την πρώτη δικαίωση και γίνεται γνωστή λίγες ημέρες αφ’ ότου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση του αρμόδιου αντεισαγγελέα, δίνοντας και πάλι πρόσβαση στην υπόθεση, για την εκδίκαση του ποινικού σκέλους στο Εφετείο. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

 

Η ανάλυση του δικαστηρίου, έρχεται διεξοδικά έχοντας ως σκεπτικό την πολυσέλιδη απόφαση που στηρίχθηκε στο σύνολο του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας (συμπεριλαμβάνοντας τις ιατρικές γνωματεύσεις), αφετέρου συνεκτιμώντας την πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με κατηγορούμενη την ιατρό αναισθησιολόγο.

 

Οι δικαστές του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, κάνουν αναφορά για αμέλεια και αρκετές παραλείψεις. Όλα αυτά οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

 

Οι δικηγόροι της οικογένειας, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την θετική πορεία που είχε για πρώτη φορά η υπόθεση αυτή
“Στον αγώνα αυτών των γονιών για δικαιοσύνη, η φωνή τους και η φωνή μας εισακούστηκε. Τίποτα δεν είναι δίκαιο στην απώλεια που βιώνουν, η φυσική τάξη των πραγμάτων δεν είναι να φεύγουν τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο”.

 

Η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ήρθε για να αντικρούσει την απόφαση του Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, που ήθελε την απόφαση της αναισθησιολόγου. Όπως αναφέρεται, η ίδια καθώς και το νοσοκομείο, φέρουν ευθύνη, καθώς υπήρξαν αμελείς κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους και δεν εφάρμοσαν ορθά τους κανόνες της επιστήμης τους.
Οι γονείς πήραν ανάσα, αφού έπειτα από χρόνια, ένιωσαν δικαίωση για τον χαμό του παιδιού τους..

 

Εκτιμάται πως από την πλευρά του Βενιζέλειου νοσοκομείου θα ασκηθεί έφεση.