Το Δικαστήριο καταδικάζει χειρουργό ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

31 Ιουλίου, 2018

Το Δικαστήριο καταδικάζει χειρουργό ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ορθοπεδικό!

Το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο γεγονός ότι χειρούργησε λάθος ισχίο με αποτέλεσμα εν τέλει να καταλήξει στο χειρουργικό κρεβάτι.

Η άτυχη 89χρονη γυναίκα υποβλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε δύο χειρουργεία!

Στην πρώτη επέμβαση χειρουργήθηκε στο αριστερό ισχίο και όχι στο δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία της. Δεν χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις για γνωρίζει κάποιος ότι πρόκειται για μια από τις ιατρικές επεμβάσεις κατά τις οποίες ο ασθενής χάνει μεγάλη ποσότητα αίματος που πρέπει να αναπληρωθεί άμεσα!

Κατηγορούμενος, εκτός από τον άμεσα υπεύθυνο ιατρό, για το θάνατο της γυναίκας ήταν και ορθοπεδικός γιατρός, που εκείνη την περίοδο ήταν ειδικευόμενος στο ίδιο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο συγκεκριμένος ορθοπεδικός απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες καθώς δεν είχε συμμετάσχει ενεργά στις επεμβάσεις που αποδείχθηκαν μοιραίες για την 89χρονη!

Ο άδικος χαμός αυτής της γυναίκας σε μία επέμβαση που συνηθίζεται σε αυτές τις ηλικίες λόγω οστικής φθοράς για την διευκόλυνση των ηλικιωμένων, δικαιώθηκε από το δικαστήριο όπως ακριβώς πρέπει να δικαιώνονται όλες οι υποθέσεις που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τους ασθενείς.
Στην πρώτη δίκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκρινε ένοχο τον ορθοπεδικό και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή. Προχθές 09 Οκτωβρίου, το Δικαστήριο εκδίκασε την έφεση του και τον έκρινε εκ νέου ένοχο! 

Σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς πρέπει και το οφείλουν στον εαυτό τους να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που λάβουν λάθος διάγνωση ή υποστούν ιατρικό λάθος. Η μόνη λύση για απόδοση ευθυνών σε αυτές τις υποθέσεις είναι η νομική οδός. Μη διστάσετε να μιλήσετε ανοιχτά για ότι σας συνέβη!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]