Διπλή επέμβαση καρδιάς πέτυχε Έλληνας Καρδιοχειρουργός

23 Δεκεμβρίου, 2019

Μια ακόμη ευχάριστη είδηση από τους Έλληνες Ιατρούς της Διασποράς ήρθε αυτή τη φορά από την Αμερική λίγο πριν την αλλαγή του έτους. 
Ο Δημήτριος Αυγερινός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, πραγματοποίησε μια πρωτοποριακή διπλή καρδιοχειρουργική επέμβαση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ασθενής του Έλληνα γιατρού ο 40χρονος Χόρχε Λόπεζ, ο οποίος από μικρή ηλικία διέφερε από πολλά παιδιά καθώς ήταν αδύναμος στο να τρέξει σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το τελευταίο καιρό κι ενω δούλευε ως ζαχαροπλάστης, άρχισε να παρουσιάζει έντονη κόπωση και δύσπνοια.
Ο άντρας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει στένωση του ισθμού της αορτής εκ γενετής και καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο λόγω δύο κατεστραμμένων βαλβίδων καρδιάς.
Οι γιατροί έδιναν λίγες εβδομάδες ζωής στον Λόπεζ καθώς μέχρι τότε δεν είχαν γίνει ταυτόχρονα θεραπείες και επεμβάσεις και για τα δύο προβλήματα. Τελικά με επικεφαλής τον κ. Αυγερινό πραγματοποιήθηκαν και οι δύο επεμβάσεις με διαφορά δύο εβδομάδων. Έξι μήνες μετά ο ασθενής χαίρει πλέον άκρας υγείας.
 
Πηγή: https://www.pna.gr