Έχασαν τις εξετάσεις του και πέθανε λόγω… άγνοιας!

31 Αυγούστου, 2022

Με μια ειλικρινή συγγνώμη και την υπόσχεση ότι θα σχεδιάσουν ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και ενημέρωσης ασθενών, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Shrewsbury & Telford ΄΄απολογήθηκαν΄΄ για τον θάνατο του 50χρονου ασθενή τους. 

Ο πατέρας τριών παιδιών πέθανε από καρκίνο, καθώς ένας όγκος στα νεφρά δεν είχε αντιμετωπιστεί για δέκα χρόνια, επειδή το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του!

Η οικογένεια του Μάικλ Λέιν, ήρθε αντιμέτωπη και με μια τραγική αποκάλυψη μετά το θάνατο του: αν ο όγκος είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, μπορεί να είχε επιβιώσει.

Οι δικοί του άνθρωποι, σε μια προσπάθεια να ΄΄σώσουν΄΄ κι άλλους ασθενείς κατήγγειλαν το νοσοκομείο και δημοσιοποίησαν το απίστευτο αυτό περιστατικό. 

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι αυτά τα λάθη, έπρεπε μόνο να υπάρχουν μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι αδιανόητο να πεθαίνουν άνθρωποι, αυτόν τον αιώνα, επειδή χάθηκαν εξετάσεις! 

Καμία φυσικά αποζημίωση δεν θα φέρει στη ζωή τον Μάικλ. Η καταγγελία όμως του περιστατικού, σίγουρα θα κάνει πιο΄΄προσεκτικούς΄΄  εκείνους που κρατάνε την υγεία και τη ζωή μας στα χέρια τους.

Γι’ αυτό μην αφήνετε καμία ιατρική αμέλεια ατιμώρητη. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή έχει τη γνώση να σας στηρίξει. Ρωτήστε μας!