Έδιωξαν ετοιμόγεννη, γιατί έληγε η εφημερία! Γέννησε αλλά…

28 Ιουλίου, 2022

Αντί να ετοιμάζεται για την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της, μια ετοιμόγεννη κατέληξε να χάσει το μωρό της και μαζί με τον σύζυγό της να κάνει μήνυση σε γιατρούς δύο νοσοκομείων

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» με αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

Η γυναίκα μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου! Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε αλλά, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη μήνυση «μου αρνήθηκαν και τη μεταφορά μου με ασθενοφόρο παρότι ήμουν σε οικτρή κατάσταση από τους πόνους και το αίμα»

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι το θάνατο του- την 21 Ιουνίου 2022- παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η μητέρα νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας, για οκτώ ημέρες.

Όπως αναγράφεται στη μήνυση, σύμφωνα με βεβαίωση του ιδιώτη γυναικολόγου – μαιευτήρα ο οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα, το έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και παρά τις επίμονες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να ζήσει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι «η καθυστέρηση τριών ωρών είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα παιδί με υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τελικά να αποβιώσει. Η δε μητέρα να κινδυνεύσει σοβαρά. Τέτοιου είδους εγκληματικές αμέλειες πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά».

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του 49χρονου που έδιωξαν από το νοσοκομείο λόγω μη εφημερίας και το θάνατο του 16χρονου, λόγω ιατρικής αμέλειας, έρχεται να προστεθεί στο μακαβριο κατάλογο και ένα βρέφος λίγων ημερών. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή επικροτεί τα λόγια του δικηγόρου τους ζευγαριού:  τέτοιου είδους εγκληματικές αμέλειες πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά!

Μιλήστε και βάλτε ένα τέλος σε όλα αυτά τα τραγικά λάθη. 

Καμία ανέχεια, κανένα ελαφρυντικό!

Μιλήστε και θα είμαστε κοντά σας