Έγκυος διαγνώστηκε με καρκίνο τη μέρα της καισαρικής, ενώ παραπονιόταν σε γιατρούς έναν ολόκληρο χρόνο!

13 Ιουνίου, 2022

Παρόλο που παραπονιόταν, επί έναν ολόκληρο χρόνο,  για πόνους στο στομάχι μια γυναίκα στη Βρετανία, διαγνώστηκε με καρκίνο τελικού σταδίου όταν μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει!

Η αδιαφορία των γιατρών και οι ΄΄επιπόλεες΄΄ διαγνώσεις – όπως άγχος, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έως και υποχονδρίαση (!) -, ΄΄καταδίκασαν΄΄ τη Lois Walker, σε … καθημερινό θάνατο, πριν έρθει ο θάνατος. Κι αυτό γιατί η Walker έχει τρία παιδιά – με το τελευταίο να είναι μόλις ενός έτους-  και ξέρει ότι σύντομα θα μείνουν χωρίς μητέρα. 

«Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει. Ήταν σαν να μην ήθελε κανείς να ακούσει. Τους είπα ότι ένιωθα πως θα πεθάνω. Ήθελα να με πάρουν στα σοβαρά. Ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε χαρακτηριστικά.  «Είχα όγκους παντού. Είπαν ότι ήταν σαν μια σακούλα με άμμο που είχε ανοίξει και είχε πάει παντού.», συμπλήρωσε απογοητευμένη. 

Η άτυχη γυναίκα, έφτασε σε σημείο να μην ξέρει εάν πρέπει να δεθεί με το νεογέννητο μωρό της! Στόχος της τώρα είναι, να φτιάξει όσες περισσότερες αναμνήσεις μπορεί, έτσι ώστε να τις ΄΄κληρονομήσει΄΄ στα παιδιά της. 

Μέσα στην αγωνία της και τη θλίψη της για το μέλλον και με την ευχή να μην περάσει κανένας αυτό που περνάει, η Walker προτρέπει τους πάντες να ακούνε το σώμα τους  και να ζητούν βοήθεια. Για τους γιατρούς, αυτό που προτρέπει είναι να ΄΄ σκέφτονται να κάνουν κάτι καλύτερο΄΄. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή, έρχεται και συμπληρώνει σε αυτή τη δραματική κατάθεση ψυχής : οι ασθενείς έχουν δικαιώματα βάσει νόμου…και πρέπει να εφαρμόζονται! 

Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας καθοδηγήσουμε σωστά πριν και μετά από ένα χειρουργείο. Ο ιατρός οφείλει να σας ακούσει και να ΄΄σκύψει΄΄ πάνω από την ανησυχία σας.  

Οι συγκεκριμένοι γιατροί, δεν κατέστρεψαν μόνο τη ζωή της συγκεκριμένης γυναίκας… κατέστρεψαν και τη ζωή τριών παιδιών και ενός συζύγου.  

Μην το επιτρέψετε! Ενημερωθείτε… Μιλήστε!