Έκανε επέμβαση για καταρράκτη και έχασε την όραση της

9 Οκτωβρίου, 2019

Μία απλή επέμβαση καταρράκτη οδήγησε μία γυναίκα σε 4 χειρουργεία, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και απώλεια όρασης.
Η ασθενής προχώρησε σε μία επέμβαση ρουτίνας προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καταρράκτη στο αριστερό της μάτι. Μετά το χειρουργείο η γυναίκα είχε έντονες ενοχλήσεις για τις οποίες φυσικά ενημερώθηκε άμεσα ο οφθαλμίατρος της. Ο γιατρός της συνταγογράφησε κολλύρια για το πρόβλημα της, αλλά και πάλι δεν βελτιώθηκε η κατάστασή της.
Η κατάσταση της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μπει για δύο ακόμα φορές στο χειρουργείο. Έχοντας κάνει ήδη 3 χειρουργεία η ασθενής συνέχισε να ταλαιπωρείται.
Όταν ο γιατρός της πρότεινε και τέταρτο χειρουργείο η γυναίκα αποφάσισε να λάβει δεύτερη ιατρική γνώμη.
Μετά από 4 χειρουργεία έχασε την όραση της από το αριστερό μάτι…
Η γυναίκα εν τέλει χειρουργήθηκε σε άλλη κλινική καθώς είχε πάθει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Δυστυχώς όπως αναφέρουν οι γιατροί που ανέλαβαν την υπόθεσή της, η μεγάλη καθυστέρηση ανάμεσα στη διάγνωση και το χειρουργείο οδήγησε στην απώλεια όρασης του αριστερού της ματιού.
Η ασθενής φυσικά κινήθηκε νομικά και δικαιώθηκε από το δικαστήριο. 
Ο συνήγορος της σχολίασε:
«Το Δικαστήριο επιδίκασε στην εντολέα μου αποζημίωση ποσού 70.000 ευρώ, καθώς έκρινε ότι η μόνιμη βλάβη της υγείας της, δηλαδή η απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της όρασης του αριστερού οφθαλμού της, οφείλεται σε αμέλεια του ιατρού και συγκεκριμένα στη μη έγκαιρη διάγνωση από τον ιατρό της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς χιτώνα μετά από αφαίρεση καταρράκτη στην οποία είχε ήδη υποβληθεί. Καθώς, και στην εκ μέρους του ιατρού καθυστέρηση αποκατάστασης αυτού με νέα χειρουργική επέμβαση».
πηγή:https://www.star.gr