«Εξαφάνισαν» ασθενή για να κρύψουν ιατρικό λάθος!

«Εξαφάνισαν» ασθενή για να κρύψουν ιατρικό λάθος!

26 Μαρτίου, 2019

Έσβησαν όλα τα στοιχεία νοσηλεία της
Γιατροί δημόσιου νοσοκομείου εξαφάνισαν όλα τα στοιχεία νοσηλείας μιας ασθενούς ώστε να μην κατηγορηθούν για το θάνατο της.
Η άτυχη κοπέλα απεβίωσε λίγες ώρες μετά το εξιτήριο της. Όταν η οικογένεια της κατήγγειλε το εν λόγω νοσοκομείο, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι «δεν υπήρξε ποτέ η συγκεκριμένη ασθενής».
Το χρονικό της υπόθεσης
Η 24χρονη κοπέλα είχε γεννηθεί με σύνδρομο Down και είχε μετακομίσει πρόσφατα με την οικογένεια της στο Κρανίδι.  Οι γονείς της ήταν από την Αγγλία, ωστόσο πήραν την απόφαση να έρθουν στην χώρα μας, καθώς έκριναν ότι το μεσογειακό κλίμα θα ήταν ωφέλιμο για την υγεία της κόρης τους.
Ένα πρωί η κοπέλα παραπονέθηκε στους γονείς της για έντονους πόνους στην μέση και στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου η γιατρός διαπίστωσε ότι έχει πυρετό, ταχυπαλμίες, εφίδρωση και χαμηλή πίεση.
Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Άργους για περαιτέρω εξετάσεις.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η κοπέλα έφτασε στα επείγοντα του νοσοκομείου. Οι γονείς της ενημέρωσαν την γιατρό για τα συμπτώματα της. Εκείνη αφού την εξέτασε επιφανειακά, τους είπε ότι ήταν απλώς μυϊκοί σπασμοί και χρειαζόταν μόνο ξεκούραση.
Η κοπέλα συνέχισε να διαμαρτύρεται ότι οι πόνοι της ήταν πολύ έντονοι. Ακόμα και τότε η γιατρός δεν προχώρησε σε κάποια περαιτέρω εξέταση και της χορήγησε απλώς μια παυσίπονη ένεση.
Η μοιραία κατάληξη
Η κοπέλα επέστρεψε σπίτι με τους γονείς της, ωστόσο η κατάσταση της δεν καλυτέρεψε. Τα ξημερώματα άρχισε να έχει δύσπνοια και αιμόπτυση και αμέσως μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο.
Όμως ήταν ήδη πολύ αργά…
Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος της προήλθε από διάτρηση στομάχου και περιτονίτιδα.
Η υπόθεση στα δικαστήρια
Οι γονείς της άτυχης κοπέλας κατήγγειλαν το νοσοκομείο για θάνατο από αμέλεια. Ωστόσο, όταν ζήτησαν τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα που πιστοποιούσαν την μεταφορά και εισαγωγή της στο νοσοκομείο, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία της δεν υπήρχαν πουθενά!
Η οικογένεια της συγκέντρωσε μαρτυρίες των υπεύθυνων του τοπικού νοσοκομείου αλλά και του οδηγού του ασθενοφόρου όπου και τις κατέθεσε στο δικαστήριο. Ωστόσο η μόνιμη απάντηση του νοσοκομείου και της γιατρού ήταν ότι δεν εξέτασαν ούτε είδαν ποτέ την εν λόγω ασθενή!
Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης με σκοπό να αποκαλυφθεί ο υπαίτιος του θανάτου της κοπέλας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η παραπάνω ιστορία όσο σοκαριστική και αν είναι αποτελεί μια πικρή απεικόνιση της αδιαφορίας και της  ιατρικής αμέλειας. Η ανευθυνότητα των λειτουργών Υγείας είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του!
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν! Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος! Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.tovima.gr/