Έξι νέοι γιατροί σε απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων

11 Ιουλίου, 2019

Λόγω της υποστελέχωσης των ιατρικών κέντρων που βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων, ελήφθη μία σημαντική απόφαση ενίσχυσης τους.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έγινε ομόφωνα δεκτή η απόφαση για παροχή κινήτρου 450€ υπέρ επικουρικών και αγροτικών γιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η απόφαση αυτή δίνει το πράσινο φως σε νέους γιατρούς να επιλέξουν τις απομακρυσμένες περιοχές και να ασκήσουν το λειτούργημα τους καλύπτοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην περίθαλψη των κατοίκων τους.
Το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε ανά μήνα στα 450.00 € και έχει διάρκεια όσο η θητεία του γιατρού στο συγκεκριμένο ιατρείο με μέγιστη διάρκεια τα 3 έτη. Αν στο ιατρείο παρουσιαστούν περισσότεροι γιατροί, από εκείνους που προβλέπει η επιχορήγηση της Περιφέρειας, τότε την αποζημίωση θα λαμβάνει ο γιατρός που ανέλαβε πρώτος καθήκοντα υπηρεσίας στο ιατρείο.
Στις απομακρυσμένες περιοχές περιλαμβάνονται η Μεγίστη, η Κάσος, η Σίφνος, η  Κίμωλος και η Φολέγανδρος.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει κρατικός και περιφερειακός σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Το έργο των συγκεκριμένων γιατρών είναι αξιοσημείωτο καθώς καλούνται να στηρίξουν την τοπική κοινωνία, να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας αλλά και έκτακτα περιστατικά που τυχόν προκύψουν.
 
πηγή:https://www.mykonosdaily.gr