Έλληνας επιστήμονας διέλυσε τον καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο!

Έλληνας επιστήμονας διέλυσε τον καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο!

3 Μαΐου, 2019

Ένας Έλληνας επιστήμονας και ερευνητής από την Πάτρα συνεργατικά με την ομάδα του κατάφερε να σώσει μία 49χρονης γυναίκα που έπασχε από καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο.
Ο 38χρονος Nίκος Ζαχαράκης είχε χάσει ένα χρόνο πριν την μητέρα του από την ίδια νόσο. Στη μνήμη της γυναίκας που τον έφερε στον κόσμο συνέχισε και συνεχίζει να μελετά, να εξελίσσει την ιατρική τέχνη και να προσφέρει έργο στο κοινωνικό σύνολο και τον τομέα της Υγείας.
Ο κ. Ζαχαράκης έχει αποφοιτήσει από το Χημικό της Πάτρας και έχει συνεχίσει τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, πάνω στον τομέα της Βιοχημείας. Εν συνεχεία προχώρησε σε ερευνητικές εργασίες για σπάνιες ασθένειες στο Νόρφολκ, μέχρι που πριν από τρία χρόνια έστειλε το βιογραφικό του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αμερικής και προσελήφθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του Νίκου Ζαχαράκη, ο διευθυντής του, Στίβεν Ρόζενμπεργκ, του εμπιστεύτηκε τη νέα πειραματική ανοσοθεραπεία και την παρακολούθηση της πορείας της υγείας ασθενούς, ενώ μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ο Ζαχαράκης ανέλαβε τη σύνταξη της μελέτης για λογαριασμό της ιατρικής επιθεώρησης «Nature Medicine».
«Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και περίμενα να πεθάνω»…
Αυτό είχε δηλώσει η Τζούντι Πέρκινς όταν οι γιατροί της είχαν δώσει 3 μήνες ζωής, καθώς ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Η 49χρονη τότε ασθενής είχε αφεθεί στην τύχη και είχε ετοιμάσει μία λίστα με πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν χάσει τη ζωή της.
Όλα άλλαξαν όταν η ερευνητική ομάδα ανέλαβε τη θεραπεία της…
«Η κατάστασή μου όδευε προς το τελικό στάδιο. Όγκοι πίεζαν τα νεύρα μου και περνούσα τον περισσότερο χρόνο μου να μην κουνιέμαι καθόλου για να μην πονάω. Είχα αρχίσει πλέον να παραδίνομαι. Είχα παραιτηθεί από τη δουλειά μου και ετοιμαζόμουν να εκπληρώσω κάποιες τελευταίες μου επιθυμίες, όπως το να επισκεφτώ το Γκραν Κάνυον. Όταν η θεραπεία άρχισε να λειτουργεί και οι όγκοι να εξαφανίζονται, μπορούσα να κάνω περιπάτους καλύπτοντας δεκάδες χιλιόμετρα. Μοιάζει με θαύμα, αλλά έχω επιστρέψει πλέον στην κανονική μου ζωή», αναφέρει η Πέρκινς.
Η θεραπεία…
Πρόκειται για ένα «ζωντανό» φάρμακο, το οποίο φτιάχνεται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, αποτελώντας έτσι την πιο προχωρημένη εξατομικευμένη θεραπεία που υπάρχει. Η συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί σημαντικό ιατρικό εύρημα και μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην αντιμετώπιση όλων των μορφών καρκίνου.
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό όταν οι επιστήμονες δεν χάνουν την πίστη τους ακόμα κι όταν οι ασθενείς τους έχουν εγκαταλείψει τη μάχη. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντυπωσιακό. Η 52χρονη πλέον γυναίκα δεν φανταζόταν ποτέ πως θα μπορούσε να ζήσει υγιής με την οικογένεια της και ότι θα είχε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
 
Πηγή: https://www.madeingreece.news