Έλληνας γιατρός έσωσε την αδερφή του Σαουδάραβα βασιλιά

12 Φεβρουαρίου, 2020

Γνωστός γιατρός από το Ηράκλειο της Κρήτης οδηγήθηκε εσπευσμένα στην Σαουδική Αραβία για να αναλάβει ένα επείγον περιστατικό.
Συγκεκριμένα, ανέλαβε την αδερφή του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν Αν Σαούντ, η οποία υπέστη σοβαρό καρδιακό περιστατικό. Ο γιατρός έπρεπε να ακολουθήσει όσα προβλέπει το πρωτόκολλο για να εξετάσει μέλος της βασιλικής οικογένειας. Μεταφέρθηκε στο παλάτι κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ο γιατρός έκανε το χρέος του όπως θα έκανε άλλωστε για οποιοδήποτε ασθενή του ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, την εθνικότητα και την ιδιότητα του. 
Η εμπειρία του γιατρού από την Σαουδική Αραβία ήταν μοναδική και αναμφισβήτητα θα του μείνει αξέχαστη. Κατά το διάστημα παραμονής του εκεί επισκέφτηκε το Βασιλικό Νοσοκομείο National Guard στην Ανατολική Επαρχία στην Νταμάμ-Χόμπαρ. Συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με συναδέλφους του.
Στη συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό site της Κρήτης μίλησε για τους Σαουδάραδες και την αγάπη τους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Έλληνες. Ο γιατρός σχολίασε: “Οι άνθρωποι εκεί μας αγαπούν και μας το λένε! Το έβλεπα και με τους ασθενείς μου όταν έρχονταν για επανεξέταση”.
 
Πηγή:https://www.iefimerida.gr