Έλληνας γιατρός στην κορυφή της Ευρώπης

Έλληνας γιατρός στην κορυφή της Ευρώπης

1 Απριλίου, 2019

Ο λόγος για τον γενικό ιατρό Ανάργυρο Μαριόλο από την Αρεόπολη Λακωνίας. Ο κ. Μαριόλος ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός για το 2019 από τον οργανισμό WONCA Europe.
Η τιμητική αυτή διάκριση ανταποκρίνεται στη σημαντική προσφορά και το έργο του γιατρού στην Ιατρική. Οι ασθενείς του τον θαυμάζουν και τον εκτιμούν για τον τρόπο που έχει επιλέξει να ασκεί το λειτούργημα του.
Τα πρώτα του βήματα στην Ιατρική…
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), με διδακτορική διατριβή «summa cum laude». Σε ηλικία 30 ετών δημιούργησε ένα Κέντρο πρότυπο στην Ελλάδα, το «Κέντρο Υγείας Βύρωνα», το οποίο εξυπηρετούσε περισσότερες από 150.000 επισκέψεις ετησίως, με μια διεπιστημονική ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το συγκεκριμένο κέντρο υγείας έχουν επισκεφθεί υπουργοί από την Σουηδία, την Τουρκία και την Αίγυπτο με σκοπό να μάθουν τα “μυστικά” της επιτυχημένης λειτουργίας του.
Φροντίδα για μετανάστες, πρόσφυγες και απόρους…
Ο κ. Μαριόλος δημιούργησε, σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα, ειδικό ξενώνα κοινωνικής μέριμνας με 150 δωμάτια για ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.
Η επιστροφή στην “πατρίδα”…
Το 2010 ο γιατρός αποφάσισε να επιστρέψει στην πόλη καταγωγής του και να αναλάβει το κέντρο υγείας της Αρεόπολης. Το κέντρο υγείας δέχεται περίπου 2.500 ασθενείς τον μήνα.
Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μόνο κέντρο υγείας της χώρας συνδεδεμένο ακαδημαϊκά με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε κλινικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το βραβείο…
Ο Δρ. Μαριόλης θα παραλάβει το βραβείο του Γενικού Ιατρού της Χρονιάς για την Ευρώπη, στο συνέδριο WONCA Europe στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, 26-29 Ιουνίου 2019.
Οι άνθρωποι που βάζουν στόχους και αφοσιώνονται στο λειτούργημα τους αποτελούν πρότυπο τόσο για τους συναδέλφους τους, αλλά και για τη νέα γενιά. Η εργατικότητα, η αποφασιστικότητα και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν τους καθοδηγούν στο μονοπάτι της επιτυχίας. Εφόσον υπάρχουν εκείνοι που τα καταφέρνουν, οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία δικαιολογία.
 
 
Πηγή: https://www.iefimerida.gr