Έλληνας γιατρός βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Αφρική

Έλληνας γιατρός βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Αφρική

5 Απριλίου, 2019

Κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Τη στιγμή που ο γιατρός Θεόδωρος Θεοδωρίδης θα μπορούσε να επαναπαυτεί στην ακαδημαϊκή και ιατρική του καριέρα, επέλεξε να προσφέρει.

 

Από το 2013 όπου βρέθηκε στην Τανζανία για να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, δεν έχει πάψει να βοηθά εκείνους που χρειάζονται φροντίδα. Ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΑΠΘ, προσέφερε τις υπηρεσίες του συμμετέχοντας εθελοντικά στην ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως. Μάλιστα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο καθήκον του μέσω νέων ανθρωπιστικών δράσεων και το 2019. 

 

Κατά την προηγούμενη αποστολή του, ο κ.Θεοδωρίδης ταξίδεψε σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της Αφρικής με σκοπό να περιθάλψει τον τοπικό πληθυσμό. Οι ανάγκες των απομονωμένων κοινοτήτων είναι τεράστιες, καθώς ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

 

Φυσικά, ο κ. Θεοδωρίδης δεν περιορίστηκε στην παροχή ιατρικής βοήθειας, αλλά επιτήρησε και άλλες κοινωφελείς δράσεις της ιεραποστολής. Σχολεία, ορφανοτροφεία, διασφάλιση καθαρού και πόσιμου νερού, διανομή τροφίμων και συσσιτίου ήταν μερικά από τα έργα αρωγής.

 

Ο γιατρός έλαβε βραβείο Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ για το έργο και την προσφορά του το 2018.

 

Το έργο του δεν σταματά, καθώς αναμένεται να επιστρέψει τους επόμενους μήνες στην Τανζανία και την Ουγκάντα για να συνεχίσει την ανθρωπιστική του δράση.

 

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν συνεχώς πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο δρόμος. Ο κ.Θεοδωρίδης στέκεται στο πλευρό εκείνων που δεν γνωρίζουν πως υπάρχει ένας άλλος κόσμος πέρα από τον δικό τους. Πρόκειται για τις περιπτώσεις γιατρών που έχουν θέσει ως σκοπό και στόχο ζωής να δώσουν και όχι να λάβουν!

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.