Έλληνας οφθαλμίατρος χάρισε το φως σε 12χρονο προσφυγόπουλο

Έλληνας οφθαλμίατρος χάρισε το φως σε 12χρονο προσφυγόπουλο

22 Απριλίου, 2019

Χιλιάδες παιδιά έχουν ζήσει στην καρδιά του πολέμου κι έχουν βιώσει καταστάσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους. Μέσα σ’ αυτά τα παιδιά είναι και η 12χρονη Λέια που πέρασε πολλά μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα.
Το 12χρονο προσφυγόπουλο έζησε τη δολοφονία της μητέρας της στις φυλακές της Βαγδάτης και το σοκ που υπέστη της στέρησε την όραση της. Το κορίτσι υποβλήθηκε σε εγχείρηση όμως οι Ιρακινοί γιατροί δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάστασή της.
Οι δυσκολίες για την μικρή και την οικογένεια της δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει με τον πατέρα και την αδερφή της στην Ελλάδα.
Ένα μικρό “θαύμα”…
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Σταύρακας έμαθε για την περίπτωση της, συγκινήθηκε, και την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να πετύχει το θαύμα σε οφθαλμολογικό κέντρο των Αθηνών, όπου χειρούργησε το κοριτσάκι.
Η μικρή βρήκε ξανά το φως και ετοιμάζεται για μια νέα αρχή. Προς το παρόν φιλοξενείται με την οικογένεια της σε έναν ξενώνα για πρόσφυγες. Σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Ας ελπίσουμε ο πόνος που έχει βιώσει να γίνει δύναμη για να συνεχίσει και να χτίσει τη ζωή της ξανά. Ο γιατρός που την βοήθησε δεν της χάρισε μόνο το φως της, αλλά της έδωσε ελπίδα και δύναμη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Πρώτα άνθρωπος, μετά γιατρός. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζεται το έργο εκείνων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να σώσουν ζωές με κάθε τρόπο. Δίνουν ελπίδα στους ασθενείς τους και το καλό παράδειγμα σε όλους μας.
 
Πηγή: https://www.star.gr