Έλληνες καρδιολόγοι έσωσαν τη ζωή Ελβετίδας εν ώρα πτήσης

Έλληνες καρδιολόγοι έσωσαν τη ζωή Ελβετίδας εν ώρα πτήσης

16 Απριλίου, 2019

Μία 54χρονη Ελβετίδα υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου σε πτήση από Λισαβόνα προς Ζυρίχη. Για καλή της τύχη στον “αέρα” μαζί της βρίσκονταν και δύο γιατροί που έσπευσαν να την περιθάλψουν.
Οι δύο Έλληνες καρδιολόγοι με καταγωγή από το Αίγιο επέστρεφαν με την ίδια πτήση από ιατρικό συνέδριο. Αν και το αεροπλάνο διέθετε λιγοστά ιατρικά εργαλεία και μέσα, οι έμπειροι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν τη γυναίκα στη ζωή και να την σταθεροποιήσουν.
Οι γιατροί φρόντισαν την ασθενή και έμειναν στο πλευρό μέχρι τη στιγμή της προσγείωσης του αεροπλάνου και την παραλαβή της από ασθενοφόρο. Η ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Το επάγγελμα του γιατρού αποτελεί λειτούργημα με υψηλό καθήκον. Προτεραιότητα έχει πάντοτε η διασφάλιση της υγείας του ασθενή. Τα γρήγορα αντανακλαστικά, η άμεση επέμβαση και η εμπειρία των γιατρών έσωσαν τη ζωή της γυναίκας.
Σε μία εποχή όπου τα περιστατικά ιατρικών λαθών, χρηματισμού και αγενούς συμπεριφοράς πολλαπλασιάζονται, υπάρχουν γιατροί που παραμένουν πιστοί στο καθήκον. Η αγάπη τους για την ιατρική και την αλληλεγγύη μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς και αισιόδοξοι, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με αξίες που ασκούν και τιμούν το επάγγελμα τους αξιοπρεπώς.
 
Πηγή: http://www.kathimerini.gr