Ένας νοσηλευτής. 106 θύματα. Τι συνέβη;

12 Δεκεμβρίου, 2018

Μία απίστευτη ιστορία ξεδιπλώθηκε στη Γερμανία με πρωταγωνιστή έναν νοσηλευτή που εργαζόταν σε μονάδες φροντίδας νοσοκομείων.

Ο νοσηλευτής φαίνεται να ευθύνεται για το θάνατο 106 ασθενών που βρέθηκαν στα χέρια του. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες εκταφές κατά την έρευνα της και βασίστηκε σε αρκετές μαρτυρίες και καταγγελίες που οδηγούσαν στο πρόσωπο του 41χρονου νοσηλευτή.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η αστυνομία του Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας, έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη δράση του νοσηλευτή, αλλά και για την έρευνα που ακολούθησαν οι αρχές για να ξετυλίξουν το “κουβάρι” του μυστηρίου.
Ο 41χρονος νοσηλευτής, σκότωνε συνήθως τα θύματα του με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων όταν βρίσκονταν σε ανάνηψη κατά τη βάρδια του σε δύο γερμανικά νοσοκομεία, στο  Όλντενμπουργκ και το Ντέλμενχορστ. Ο δράστης φαίνεται να μην είχε “προτιμήσεις” στην επιλογή των θυμάτων αλλά οι περισσότεροι είχαν ως κοινό παρονομαστή την “κρίσιμη κατάσταση υγείας”.
Τη δράση του ανακάλυψε ένας συνάδελφος του σε κλινική του Ντέλμενχορστ. Με αυτό τον τρόπο άνοιξε η υπόθεσή του και εν τέλει καταδικάστηκε σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες φόνου που οδήγησαν στο θάνατο των ασθενών.
Η έρευνα άνοιξε ξανά όταν ο εν λόγω δράστης αποκάλυψε σε συγκρατούμενο του στις φυλακές ότι είχε διαπράξει τουλάχιστον 50 ανθρωποκτονίες.
Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας όταν διαβάζουμε τέτοιες υποθέσεις. Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους μέσω του επαγγέλματος τους στη φροντίδα ασθενών, να διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα;
Ο μηχανισμός υγείας θα πρέπει να ελέγχει διαρκώς το προσωπικό του και να φροντίζει για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και φροντίδας, διασφαλίζοντας τη σωστή μεταχείριση και προστασία της υγείας των ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουμε οι ίδιοι τον φαύλο κύκλο της παραβατικότητας.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]