Ένοχοι 13 γιατροί για υπερκοστολόγηση

31 Ιουλίου, 2019

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους 13 από τους 22 γιατρούς που κατηγορούνταν στο σκάνδαλο υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας Johnson&Johnson.
Η προμήθεια που λάμβαναν οι γιατροί για τα ορθοπεδικά υλικά για 6 χρόνια κόστισε στο Δημόσιο 11.500.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους τόσο τους γιατρούς όσο και στελέχη του νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες τους για απάτη εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος.
Το σκάνδαλο αφορούσε την αγορά από το ελληνικό Δημόσιο σε υπερβολικά υψηλές τιμές συγκεκριμένων υλικών της εν λόγω εταιρείας για τις ανάγκες νοσοκομείων της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.
Από τις έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία κοστολογούσε ακριβότερα τα υλικά, καθώς μέρος των χρημάτων πήγαιναν στην τσέπη γιατρών για την προτίμηση τους στα προϊόντα της.
Σύμφωνα με την δικογραφία, το κόστος των υλικών ήταν αυξημένο ως και 35% σε σχέση με τις κανονικές χρεώσεις της εταιρείας ενώ η αμοιβή των γιατρών έφτανε το 20%. Μάλιστα, υπήρχαν και λίστες που κατασχέθηκαν, με την ονομασία “best doctors” και περιελάμβαναν τους γιατρούς με τις καλύτερες πωλήσεις!
Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά για να επιβάλλει την ποινή στους κατηγορούμενους.
 
Πηγή: https://www.efsyn.gr