Ένοχοι οι δύο γιατροί για το θάνατο βρέφους

5 Αυγούστου, 2019

Οι συμβουλές και η λανθασμένη διάγνωση των γιατρών αποδείχθηκαν μοιραίες για το μικρό αγγελούδι
Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο γιατρούς που κατηγορούνταν για το θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών.
Στην ακρόαση τους οι γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ανέλυσαν όλες τις ενέργειες που έκαναν, θεωρώντας ότι δεν προέβησαν σε καμία παράλειψη αλλά έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Παρόλα αυτά, το δικαστήριο και τα αποδεικτικά στοιχεία είχαν αντίθετη άποψη, καταδικάζοντας τους σε φυλάκιση.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς είχε έντονους σπασμούς.
Αφού το εξέτασαν, ενημέρωσαν τους γονείς ότι είχε απλώς πυρετικούς σπασμούς, το οποίο είναι συνηθισμένο στα βρέφη. Επιπλέον, τους έδωσαν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση τους και τους έδωσαν εξιτήριο.
Μετά από περίπου 3 μήνες οι γονείς επισκέφθηκαν ξανά το νοσοκομείο καθώς το βρέφος παρουσίασε για ακόμα μια φορά σπασμούς. Οι γιατροί εξέτασαν το βρέφος και το διέγνωσαν με «απύρετους σπασμούς» και έδωσαν ξανά φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, τους σύστησαν να κάνουν στο μωράκι ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και μαγνητική τομογραφία σε εξειδικευμένο κέντρο.
Οι γιατροί δεν επισήμαναν το επείγον της κατάστασης και τους κινδύνους των καθυστερημένων εξετάσεων, με αποτέλεσμα οι γονείς να κλείσουν ραντεβού για τις εξετάσεις αυτές ένα μήνα αργότερα.
Δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά το βρέφος παρουσίασε ξανά σπασμούς με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή…
Η νεκροψία έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν πνευμονική εισρόφηση εξαιτίας των σπασμών. Οι σπασμοί προέρχονταν από κάποιο παλιό κάταγμα του κρανίου λόγω πρόσκρουσης σε σκληρή επιφάνεια ή ακόμα και πιθανή εγκεφαλική βλάβη.
Τα ιατρικά λάθη μπορεί να στερήσουν από μια οικογένεια την ευτυχία της. Τα ιατρικά λάθη δεν πρέπει να συγχωρούνται!
 
Πηγή: https://www.newsit.gr