Ένοχος ο γιατρός στην Κρήτη για ιατρική αμέλεια

Ένοχος ο γιατρός στην Κρήτη για ιατρική αμέλεια

22 Απριλίου, 2019

Ο 33χρονος άνδρας κατέστη τετραπληγικός ύστερα από το χειρουργείο
Στις 20 Απριλίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Κρήτης έκρινε ένοχο τον γιατρό που χειρούργησε τον άτυχο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Ο χειρούργος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο συνεχίζει να εξετάζει περαιτέρω την υπόθεση σχετικά με τις ευθύνες και των αναισθησιολόγων.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο ασθενής επισκέφθηκε το νοσοκομείο καθώς παρουσίασε ένα πρόβλημα υγείας. Έπειτα από ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι έχει καλοήθη κύστη. Ωστόσο, η κύστη βρίσκονταν δίπλα σε καρδιακή αρτηρία, γεγονός που καθιστούσε την κατάσταση αρκετά ιδιαίτερη και άμεση την αφαίρεση της!
Η εν λόγω επέμβαση έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν τον προγραμματισμένο τοκετό της συζύγου του, όπου θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.
Το χειρουργείο παρουσίασε επιπλοκές, καθώς ο 33χρονος υπέστη αιμορραγικό σοκ και ανακοπή καρδιάς! Ως αποτέλεσμα, παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για 40 ημέρες ενώ μετά το εξιτήριο του νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης για 6 μήνες!
Σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή, η αναπηρία του προήλθε από πρόβλημα του εγκεφάλου ύστερα από το αιμορραγικό σοκ. Οι θεραπευτές του κέντρου αποκατάστασης δήλωσαν ότι η κατάσταση του άνδρα ήταν παρόμοια με ενός τετραπληγικού με μειωμένη κινητικότητα, καθώς το ποσοστό της αναπηρίας του έφτασε το 67%!
 
Και ήρθε η δικαίωση!
“Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ιατρικής αμέλειας δεν μπορούν να αντιστραφούν. Η ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη ο ασθενής είχε συνέπειες και στην ψυχική υγεία της οικογένειας του”, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Η σύζυγος του με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: “Η αλήθεια φάνηκε! Μου στέρησαν τον άνθρωπο μου. Δεν θα ξαναγίνει όπως πριν και δεν θα μπορεί να σταθεί δίπλα στα παιδιά του όπως οι υπόλοιποι πατεράδες. Είναι ωστόσο μια δικαίωση για τον αγώνα που κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.
 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος.Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
 
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.ctview.gr/