Έπαθε έμφραγμα, οι γιατροί δεν το αντιλήφθηκαν και αποζημιώθηκε με 500.000 ευρώ

Έπαθε έμφραγμα, οι γιατροί δεν το αντιλήφθηκαν και αποζημιώθηκε με 500.000 ευρώ

25 Απριλίου, 2019

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μία 40χρονη απέκτησε μόνιμη βλάβη από ιατρική αμέλεια. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Κύπρου.
Η γυναίκα είχε έντονους πόνους στο στήθος και απ’ ότι αποδείχθηκε είχε πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί δεν το αντιλήφθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της και της δημιουργηθεί μόνιμη καρδιακή βλάβη.
Η ζωή της άλλαξε…
Η 40χρονη μετά το περιστατικό κατέστη ανίκανη να εργαστεί ξανά και να κάνει οποιαδήποτε μορφή έντονης εργασία. Η επαγγελματική και προσωπική της ζωή ζημιώθηκαν  ανεπανόρθωτα. Η καθημερινότητα της άλλαξε ριζικά και φυσικά τα έξοδα για την παρακολούθηση της κατάστασής της και τη φαρμακευτική της αγωγή αυξήθηκαν σημαντικά.
Η απόφαση που τη δικαίωσε…
Το Δικαστήριο στη Λεμεσό τη δικαίωσε και όρισε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ, κρίνοντας το ιατρικό προσωπικό που την παρακολούθησε υπεύθυνο για τη βλάβη που υπέστει. Με βάση μαρτυρία Ισραηλίτη καρδιολόγου, ο οποίος κλήθηκε ως εμπειρογνώμονας από την πλευρά της εναγόμενης, το ιατρικό λάθος ήταν έκδηλο.
Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση ιατρικού λάθους και ιατρικής αμέλειας. Υπό άλλες συνθήκες η γυναίκα θα είχε δεχθεί άμεσα την απαραίτητη φροντίδα και θα είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Η άμεση επέμβαση των γιατρών και η σωστή διαχείριση της κατάστασής της θα την είχαν σώσει. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ανεπανόρθωτα.
 
Εσείς έχετε βιώσει ή βρεθεί μάρτυρας σε αντίστοιχο περιστατικό;
 
Πηγή: https://www.zougla.gr