Επιρρεπής στα Ιατρικά Λάθη η ειδικότητα των γυναικολόγων!

29 Αυγούστου, 2018

Επιρρεπής στα Ιατρικά Λάθη η ειδικότητα των γυναικολόγων!

Αρκετά ιατρικά λάθη γίνονται από τους Έλληνες γυναικολόγους και μάλιστα η συγκεκριμένη ειδικότητα έρχεται δεύτερη σε καταγγελίες στη σχετική κατάσταση που αφορά τη χώρα μας.

Τα συνήθη σφάλματα για τα οποία καταγγέλλονται οι γυναικολόγοι και για τα οποία τα θύματα και οι οικογένειές τους διεκδικούν αποζημίωση είναι: ο θάνατος κατά τη διάρκεια του τοκετού, η καθυστέρηση του τοκετού με κατάληξη το θάνατο του νεογέννητου ή σοβαρή αναπηρία αυτού, η αποτυχία διάγνωσης χρωμοσωμικών ή ανατομικών ανωμαλιών στην προγεννητική περίοδο ή έγκαιρης διάγνωσης αυτών προκειμένου να εκτελεστεί διακοπή της κύησης, η ελλιπής παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, η άσκοπη υστερεκτομή κ.α.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από δύο ελληνικές έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 9ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας που έγινε στο Ρέθυμνο. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα πως η ειδικότητα του γυναικολόγου αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σωρεία καταγγελιών.

Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία της γυναικολόγου από τη Χαλκίδα που “εφηύρε” εγκυμοσύνη για να αποσπάσει χρήματα για άμβλωση!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]