Επιβλήθηκε η ποινή στον χειρούργο που προκάλεσε μόνιμη βλάβη στον μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο.

Επιβλήθηκε η ποινή στον χειρούργο που προκάλεσε μόνιμη βλάβη στον μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο.

15 Μαΐου, 2023

Ο καλαθοσφαιριστής Χρήστος Ταπούτος, δικαιώθηκε έπειτα από χρόνια, καθώς κρίθηκε ενοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια ο ορθοπεδικός που ανέλαβε την αποκατάσταση του, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό.

 

Η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον ορθοπεδικό που έκανε λάθος κατά την επέμβαση αποκατάστασης στον πρώην πλέον, διεθνή καλαθοσφαιριστή Χρήστο Ταπούτο. Η επέμβαση που ολοκληρώθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, αφορούσε την την αποκατάσταση ρήξης τένοντα.
Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μέσο νεύρο, με συνέπεια να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ, όπου και απασχολούνταν επαγγελματικά.

Η υπόθεση έλαβε απάντηση από τις δικαστικές αίθουσες, έξι χρόνια μετά, αφού η επέμβαση έγινε το 2017 και από τότε ο άτυχος αθλητής ζει με το μόνιμο πρόβλημα που του δημιούργησαν. Ο ορθοπεδικός χειρούργος που ανέλαβε τότε τον τραυματισμό του Ταπούτη, καταδικάστηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ αθώος κρίθηκε ο επίσης χειρουργός, συνεργάτης του.

 

Η συνήγορος του αθλητή αναφέρει
«Η απόφαση, μετά έξι χρόνια, είναι ηθική δικαίωση γι’ αυτόν».

 

Ο Χρήστος Ταπούτος περιέγραψε στο δικαστήριο την επέμβαση του. Τόνισε πως αφορούσε αποκατάσταση ρήξης τένοντα στο αριστερό του χέρι και πως από σφάλμα του γιατρού προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός στο μέσο νεύρο του χεριού. Αυτό είχε ως συνέπεια να υποστεί σοβαρή βλάβη και να έχει μόνιμη αναπηρία.

 

«Σοβαρά ιατρικά λάθη, προκάλεσαν μόνιμη σωματική αναπηρία στον εντολέα μου, παίκτη της Εθνικής Ομάδας και διεθνή μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος εξ’ αυτού αναγκάστηκε και να διακόψει βίαια την επαγγελματική του πορεία στο μπάσκετ, ενώ ήταν στο απόγειο», σημείωσε η κυρία Παναγοπούλου.

 

Στην απολογία του ο χειρούργος ορθοπεδικός αρνήθηκε την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, όπως συνηθίζεται. Υποστήριξε ότι όλα έγιναν κατά γράμμα και όπως προβλέπονται, με τη μέθοδο που είναι ενδεδειγμένη. Κάτι που κάνει συχνά και σε άλλες επεμβάσεις αθλητών του μπάσκετ.