Επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γιατρό του Βόλου και αφαίρεση αδείας

Επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γιατρό του Βόλου και αφαίρεση αδείας

Επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γιατρό του Βόλου και αφαίρεση αδείαςΕπιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γιατρό του Βόλου και αφαίρεση αδείας

Επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε γιατρό του Βόλου και αφαίρεση αδείας

Δεν θα μπορεί να εργαστεί ξανά ως γιατρός στην Ελλάδα, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ένας γιατρός στον Βόλο, δέχτηκε πρόστιμο 50.000€ και αφαίρεση ιατρικής άδειας, από τον Ιατρικό σύλλογο Μαγνησίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες του συλλόγου και αρκετών ασθενών, του αφαιρέθηκε η
διά βίου άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

 

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο και είναι πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο. Η άδεια του αφαιρέθηκε για πάντα από όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, και αφαιρεί το δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του. Η υπόθεση του απασχολεί τον σύλλογο από τον Δεκέμβριο του 2021.

 

Αφού το ποτήρι ξεχείλισε, ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, πήρε την απόφαση, ύστερα από συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, να αφαιρέσει δια βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Οι καταγγελίες

 

Η υπόθεση ξεκίνησε, καταγράφοντας δυο περιστατικά που έφτασαν στα γραφεία του Πειθαρχικού του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

 

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 και οι απόψεις του σχετικά με τον εμβολιασμό. Καθοδηγούσε τους ασθενείς ενώ παράλληλα τους χορηγούσε, σύμφωνα πάντα με καταγγέλλοντες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και κεφαλοσπορινών.

 

Η δεύτερη υπόθεση ήταν -πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, ίσως πιο σοβαρή- ότι προέτρεπε τους ασθενείς του να αρνηθούν τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

 

Κάτοικος του Βόλου, κατήγγειλε το γεγονός, καθώς του φάνηκε περίεργο ένας γιατρός να σε παρακινεί για κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συντρόφου σου.
Η συγκεκριμένη υπόθεση συγκλονίζει, καθώς οι αποφάσεις του γιατρού, έφεραν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση τη σύζυγό του καταγγέλοντος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αφού πλέον δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα.

 

Η γυναίκα κατέληξε λίγο μετά, καθώς δεν μπορούσε για μεγάλο διάστημα να λάβει ιατρική/ νοσοκομειακή βοήθεια.
Δυστυχώς δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά, καθώς έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο γιατρός.