Ευθύνη του νοσοκομείου ο θάνατος της 48χρονης;

Ευθύνη του νοσοκομείου ο θάνατος της 48χρονης;

22 Μαρτίου, 2019

Η υπόθεση πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης
Η 48χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της ύστερα από την επίσκεψη της στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η αιτία θανάτου της ήταν η διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από ρήξη ανευρύσματος.
Η αστυνομία έχει λάβει ήδη τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και έχει ξεκινήσει την έρευνα. Τα στοιχεία και οι καταθέσεις των μαρτύρων και γιατρών, θα δοθούν στο δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει την περίπτωση ιατρικής αμέλειας ή λάθους.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, επισκέφθηκε τα Επείγοντα καθώς αισθάνονταν έντονη δυσφορία, πονοκέφαλο και άγχος. Όπως ανέφερε στον γιατρό που την εξέτασε, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη λόγω του πρόσφατου χαμού του σκύλου της οικογένειας της.
Σύμφωνα με το ιστορικό της, η γυναίκα δεν είχε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας ούτε έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή εκείνη την περίοδο.
Ο γιατρός της χορήγησε ηρεμιστικό και παυσίπονο και της έδωσε εξιτήριο, συμβουλεύοντας την να ξεκουραστεί. Η 48χρονη επέστρεψε σπίτι της και κοιμήθηκε.
Όμως, δεν ξύπνησε ποτέ ξανά…
Μερίδιο ευθύνης και η έλλειψη οργάνωσης στο νοσοκομείο
Η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλων υποδομών συνέβαλαν στο χαμό της ασθενούς. Η εξέταση της πραγματοποιήθηκε στον διάδρομο, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες εκείνη τη στιγμή.
Επίσης, οι μοναδικοί δύο γιατροί του νοσοκομείου ήταν απασχολημένοι με άλλα έκτακτα περιστατικά. Ακόμα και η νεκροψία της γυναίκας καθυστέρησε, καθώς ο μοναδικός νεκροτόμος του νοσοκομείου απουσίαζε με άδεια!
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται
Δυστυχώς,  το σύστημα υγείας είναι ελλιπές και απροετοίμαστο για την κατάλληλη φροντίδα των ασθενών και συμβάλλει αισθητά στην αύξηση των ιατρικών λαθών.
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!