Έχασε τη ζωή του από λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση

Έχασε τη ζωή του από λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση

27 Μαρτίου, 2019

Τον καθησύχαζαν ότι έχει κολικό
Τραγική κατάληξη είχε ένας 62χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Αγρινίου καθώς αισθάνονταν έντονους πόνους στην κοιλιακή περιοχή.
Οι γιατροί τον διέγνωσαν με κολικό εντέρου και του χορήγησαν την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, οι πόνοι του δεν υποχώρησαν και αναγκάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο ακόμα δύο φορές.
Οι γιατροί προχώρησαν σε υπέρηχο, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια του χορήγησαν παυσίπονα, υπόθετα και καθαρτικό, τα οποία όμως επιβάρυναν την υγεία του.
Δύο ημέρες αργότερα, ο άτυχος άνδρας για τέταρτη φορά το νοσοκομείο, καθώς οι πόνοι και το πρήξιμο συνεχίζονταν. Ύστερα από αξονική, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε «νεκρό κομμάτι» του εντέρου, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί.
Βαρύτατη αμέλεια από τους γιατρούς
Ωστόσο, το νοσοκομείο δεν διέθετε διαθέσιμη κλίνη στην μονάδα εντατικής θεραπείας και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τους γιους του, δεν υπήρχε καν διαθέσιμο ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να μεταφέρουν οι ίδιοι με το αυτοκίνητο τους τον πατέρα τους στην Πάτρα!
Στο νοσοκομείο της Πάτρας, οι γιατροί αντιλήφθηκαν αμέσως την σοβαρότητα της κατάστασης του 62χρονου και τον εισήγαγαν σε χειρουργείο. Ο αναισθησιολόγος ενημέρωσε την οικογένεια του ότι είχε πύον και κόπρανα στην κοιλιά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί σηψαιμία.
Παρά τις συνεχείς  προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν, ο άνδρας κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.
«Ο πατέρας μας αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα»
Η αιτία θανάτου ήταν ότι έσπασε η σκωληκοειδίτιδα και προκλήθηκε περιτονίτιδα. Όπως δήλωσε και η οικογένεια του άτυχου άνδρα « Στην Πάτρα φτάσαμε πολύ αργά, οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας είπαν πως δεν είναι δυνατόν να τους έρχονται τέτοια περιστατικά…»
Οι γιοι του είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εις βάρος των γιατρών καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για τον χαμό του πατέρα τους. «Ο πατέρας μας αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα, πιστεύουμε πως υπήρχαν αδράνεια και λάθη, πέρα από την εξοργιστική συμπεριφορά κάποιων».
Για ακόμα μία φορά η αδιαφορία του νοσηλευτικού προσωπικού να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στα καθήκοντα του, είχε σοβαρές συνέπειες στην υγεία ενός ασθενή!
 Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν! Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος! Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.cnn.gr