Έχασε τη ζωή του μετά από εγχειρήσεις απώλειας βάρους που δεν χρειαζόταν!

Έχασε τη ζωή του μετά από εγχειρήσεις απώλειας βάρους που δεν χρειαζόταν!

27 Μαρτίου, 2019

Ένας 36χρονος από την Πάτρα ήθελε να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του και να καταφέρει να χάσει κάποια περιττά κιλά. Ο γιατρός του τον συμβούλευσε οτι θα έπρεπε να προχωρήσει σε επέμβαση απώλειας βάρους.
Η επί χρόνια σύντροφος του 36χρονου δηλώνει ότι ο γιατρός έπεισε τον ασθενή να προχωρήσει στην επέμβαση, ενώ δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την υγεία του. Ο ασθενής βρισκόταν σε ηλικία 36 ετών, είχε ύψος 1,85 και διέθεται Δείκτη Μάζας Σώματος 36. Οι επεμβάσεις με σκοπό την απώλεια βάρους συνιστώνται σε άτομα με δείκτη μάζας άνω του 40.
Ο 36χρονος θα μπορούσε να είχε χάσει τα κιλά ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της συντρόφου του, ο 36χρονος άνδρας προχώρησε σε επέμβαση τριπλής γαστρικής πτύχωσης. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Ο ασθενής δεν μπορούσε να φάει επί μέρες…
Μετά το χειρουργείο ο ασθενής ακολούθησε κατα γράμμα τις οδηγίες του γιατρού για το μετεγχειρητικό στάδιο. Τα πράγματα όμως άρχισαν να χειροτερεύουν. Ο 36χρονος σταμάτησε να τρώει και ο οργανισμός τους άρχισε να εξασθενεί. Μετά από μερικές μέρες δεν μπορούσε να πιει ούτε νερό. Η ασιτία εξάντλησε τον ασθενής με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο γιατρός “παρακολουθούσε” τον ασθενή δίνοντας τους συμβουλές δια τηλεφώνου, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις.
Τρεις επεμβάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα…
Σε 3 επεμβάσεις συνολικά αναγκάστηκε να υποβληθεί ο ασθενής με σκοπό να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το στομάχι του. Η δύσκολη αυτή διαδικασία τον κατέβαλε σωματικά και τον οδήγησε στην εντατική όπου και έχασε τη ζωή του.
Η ιατροδικαστική γνωμάτευση δείχνει ότι ο ασθενής είχε διάτρηση στομάχου που του δημιούργησε σηπτικό σοκ. Σε μία από τις επεμβάσεις ο ασθενής έπαθε και ειλεό.
Η οικογένεια και η σύντροφος του δεν πίστευαν ποτέ πως ο 36χρονος έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση απώλειας βάρους και επιρρίπτουν τις ευθύνες στην πειθώ του γιατρού. Επιπλέον, ο γιατρός δεν βρέθηκε στο πλευρό του ασθενή του όταν τον χρειάστηκε μετά την εγχείρηση, αμελώντας τα καθήκοντα του.
Η οικογένεια του άτυχου άνδρα αναμένει το νέο δικαστήριο μετά την έφεση που έχει ασκηθεί.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της συντρόφου του εδώ:
Τα περιστατικά ιατρικών λαθών και αμέλειας αυξάνονται καθημερινά.
Εσείς έχετε βιώσει ιατρικό λάθος;
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]