Έχασε την όραση της από επέμβαση ρουτίνας

Έχασε την όραση της από επέμβαση ρουτίνας

7 Φεβρουαρίου, 2019

Ο γιατρός αντί να της αφαιρέσει την μυωπία της αφαίρεσε την όραση!
Η επέμβαση με λέιζερ στα μάτια για την διόρθωση της μυωπίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μέρες μας. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται πλέον για μια επέμβαση ρουτίνας, σε περίπτωση που ο γιατρός δεν είναι αξιόπιστος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία του ασθενή.
Η τραγική ιστορία
Ο κίνδυνος αυτός έγινε πραγματικότητα για μια γυναίκα στην Κύπρο, η οποία μετέβη σε ιδιωτική κλινική με σκοπό να κάνει επέμβαση με λέιζερ στα μάτια. Αφού υποβλήθηκε σε προκαταρτικές εξετάσεις, ο υπεύθυνος οφθαλμίατρος προχώρησε στην επέμβαση. Δυστυχώς η επέμβαση δεν είχε θετική έκβαση, καθώς καταστράφηκαν εντελώς οι κερατοειδείς χιτώνες και των δύο ματιών της.
Η άτυχη γυναίκα έχασε εξ ολοκλήρου την όραση της και παρέμεινε σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον δύο χρόνια, μέχρι που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση κερατοειδών. Έπειτα από μακροχρόνια θεραπεία, η όραση της επανήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο ποτέ δε θα καταφέρει να αποκατασταθεί πλήρως.
Η δικαιοσύνη στο πλευρό του θύματος
Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία του οφθαλμίατρου, και έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση, αποκαλύφθηκε ότι η ασθενής έπασχε από κερατόκωνο. Αυτή η ασθένεια των ματιών είναι σπάνια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δε συνίσταται η επέμβαση με λέιζερ, κάτι που ο γιατρός δεν διέγνωσε κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και τελικά η γυναίκα έλαβε αποζημίωση 30.000 ευρώ συν τα έξοδα της δικαστικής διαμάχης για βλάβη και ταλαιπωρία από ιατρική αμέλεια.
Η παραπάνω ιστορία αποτελεί ακόμα μια σοκαριστική περίπτωση μεγάλης λίστας ιατρικών λαθών, που είχαν ως αποτέλεσμα άτυχοι ασθενείς να χάσουν λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, το πολυτιμοτερο τους αγαθό, την υγεία τους.
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]