Έχασε την όραση του από ιατρική αμέλεια

Έχασε την όραση του από ιατρική αμέλεια

9 Μαΐου, 2019

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 40.000 ευρώ στον ασθενή
Η περιπέτεια του ασθενή ξεκίνησε ύστερα από εργατικό ατύχημα κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών.
Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στο αριστερό του μάτι και μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου της επαρχίας. Ο γενικός γιατρός που τον εξέτασε τον διέγνωσε με τραυματισμό του κερατοειδούς χιτώνα και του χορήγησε σταγόνες και ειδική αλοιφή.
Δύο ημέρες μετά ο ασθενής διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για έκτακτη επέμβαση, καθώς είχε υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά έχασε εντελώς την όραση του από το αριστερό του μάτι.
Στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του νοσοκομείου ζητούσε αποζημίωση για την μόνιμη βλάβη που υπέστη και την αδιαφορία του προσωπικού για την κατάσταση της υγείας του.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό καθώς δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και δεν ειδοποίησε τον οφθαλμίατρο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη από παράβλεψη.
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
 
 
Πηγή: https://www.cretalive.gr