«Φακελάκι» με το… κιλό!

8 Ιανουαρίου, 2019

Άλλη μια καταγγελία για «φακελάκι» βγήκε στο φως! Σε γνωστό δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, μαιευτήρας απαιτούσε φακελάκια αναλόγως το βάρος των νεογέννητων.
Ο εν λόγω γιατρός ξεκινούσε τη τιμή του ζητώντας μια προκαταβολή 1000 και στη συνέχεια κάθε κιλό του μωρού χρεωνόταν επιπλέον με 1000! Ο Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την εν λόγω συμπεριφορά και θα επέμβει με βαριές κυρώσεις στον κατηγορούμενο.
Η καταγγελία έγινε από ένα νεαρό ζευγάρι, οι οποίοι έφεραν στον κόσμο ένα μωρό 2,1 κιλών. Ο μαιευτήρας ενημέρωσε από την αρχή το ζευγάρι για την ιδιόρρυθμη αμοιβή του και οι νέοι γονείς είχαν την εντύπωση πως το «φακελάκι» που θα έδιναν δε θα ξεπερνούσε τα 200€. Ο γιατρός όμως τους ξεκαθάρισε πως δε δουλεύει για… πενταροδεκάρες, και επικαλούμενος κάποιες επιπλοκές που υπήρξαν κατά τη γέννα, απαίτησε επιπλέον 2.000€. Τότε ο σύζυγος, με την παρότρυνση και αυτοπτών μαρτύρων, έπεισε τη γυναίκα του να προβούν σε καταγγελία εναντίον του μαιευτήρα.
Δυστυχώς τέτοιου είδους πρακτικές δεν αποτελούν εξαίρεση για τα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά τον «χρυσό» κανόνα! Οι ασθενείς πρέπει να σταματήσουν να δέχονται να δίνουν μαύρο χρήμα στους γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία. Η νοοτροπία του “πρέπει να δώσω φακελάκι” πρέπει να εξαλειφθεί!
Αν σας έχει ζητηθεί «φακελάκι» από γιατρό, μπορείτε να κάνετε καταγγελία.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]