Γιατροί “ανέστησαν” γυναίκα που βρισκόταν 27 χρόνια σε κώμα

Γιατροί “ανέστησαν” γυναίκα που βρισκόταν 27 χρόνια σε κώμα

24 Απριλίου, 2019

Η Μουνίρα Αμντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πριν 27 χρόνια έθεσε ηρωικά τον εαυτό της σε κίνδυνο προκειμένου να προστατεύσει το γιο της.
Ο 4χρονος τότε Ομάρ, καθόταν στο διπλανό κάθισμα του αυτοκινήτου που επέβαιναν. Το μοιραίο συνέβη, το αυτοκίνητο εκτροχιάστηκε από ένα λεωφορείο και η πρόσκρουση ήταν σφοδρή. Η 32χρονη γυναίκα έγινε ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύσει το παιδί της και χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι.
Ο γιος της δεν έχασε ποτέ την ελπίδα…
Επί 27 χρόνια η οικογένεια της στάθηκε δίπλα της και δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα επιστρέψει κοντά τους. Η γυναίκα έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σε κώμα.
Το 2017, έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες. Σύμφωνα με το BBC, η Μουνίρα ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία και υπερπροσπάθεια από την ομάδα γιατρών που την παρακολουθούσαν.
Το θαύμα έγινε!
Οι γιατροί έκαναν το θαύμα τους και μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Η βελτίωση της ήταν σταδιακή και η ημέρα που ψιθύρισε ξανά το όνομα του γιου της ήρθε!
Ο γιος της ήταν ενθουσιασμένος και στις δηλώσεις που έκανε στον τύπο, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα στους αγαπημένους μας ανθρώπους και να μην χάνουμε ποτέ την ελπίδα.
Η ομάδα αυτών των εξαιρετικών επιστημόνων έδωσε ξανά τη ζωή σ’ αυτή τη γυναίκα που καλυτερεύει καθημερινά. Η πίστη στον άνθρωπο και την ιατρική δίνει χώρο για μικρά καθημερινά θαύματα.
Τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι τους διεθνώς αμαυρώνουν το λειτούργημα του γιατρού, ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν κι εκείνοι που το τιμούν και δίνουν ελπίδα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Πηγή: https://www.athensmagazine.gr