Γιατροί καταγγέλλουν απώλεια ασθενή λόγω ελλείψεων

3 Σεπτεμβρίου, 2019

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών καταγγέλλει βλάβες και ελλείψεις εξοπλισμού σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Οι γιατροί προχώρησαν σε καταγγελία μετά από απώλεια ασθενή που έχασε ζωή του κατά τη διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. 
Τα μηχανήματα που υπάρχουν στα εργαστήρια των δύο νοσοκομείων λειτουργούν ακατάπαυστα τα τελευταία 15 χρόνια. Οι συντηρήσεις κοστίζουν, καθώς τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και κατά συνέπεια πανάκριβα.
«Μέσα στο 2018, τα μηχανήματα είχαν πολλαπλές βλάβες και πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες. Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, αφού ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες μετά το έμφραγμα», αναφέρουν οι γιατροί της ΔΗΠΑΚ και προσθέτουν πως πρόσφατα «ασθενής υπέκυψε κατα τη διαδρομή προς άλλο νοσοκομείο».
Τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένα για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τα περιστατικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και βλάβες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας
Ο εξοπλισμός υγείας δεν θα έπρεπε να αποτελεί πολυτέλεια το 2019. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν θα έπρεπε να τίθεται σε κίνδυνο από ελλείψεις φαρμάκων, μηχανημάτων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Πηγή: https://www.onmed.gr