Γιατροί μπέρδεψαν το φύλο νεογέννητου!

28 Αυγούστου, 2019

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν γίνει λάθη στην αναγνώριση φύλου. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως αφορά βρέφος στο οποίο λόγω δυσμορφίας στα γεννητικά όργανα οι γιατροί δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το φύλο του.
Ενώ οι γονείς είχαν αποκτήσει ένα κοριτσάκι, οι γιατροί τους διαβεβαίωσαν ότι το παιδί τους ήταν ένα υγιέστατο αγόρι. Φυσικά, οι γονείς που ζουν σε χωριό της Μαγνησίας κατέθεσαν κέρδισαν αγωγή κατά της κλινικής, ενός γυναικολόγου και ενός παιδιάτρου που συνεργάζονται μαζί της για το τραγικό αυτό λάθος. Το παιδί μάλιστα είχε δηλωθεί στο ληξιαρχείο ως αγόρι.
Το μωρό παρουσίαζε δυσμορφία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς ήταν εμφανής η έλλειψη οσχέου και όρχεων. Ο γυναικολόγος επέμενε ότι το νεογνό έχει «φυσιολογικά όργανα άρρενος» επισημαίνοντας πως η δυσμορφία οφείλεται «σε υποσπαδία πρώτου βαθμού πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμου με μια μικρή επέμβαση, κατάσταση για την οποία δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας». Επιπλέον, απέδιδε το πρόβλημα σε κρυψορχία.
Η κατάσταση του μωρού άρχισε να χειροτερεύει
Το κοριτσάκι μέσα στις επόμενες ημέρες ήταν υποτονικό, είχε εμετούς και έχανε βάρος. Οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς διαγνώστηκε με υπονατριαιμία.
Το παιδί εν τέλει έπασχε από τη νόσο της Συγγενούς Υπερπλασίας Επινεφριδίων. Η οποία δημιουργεί αρρενοποίηση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
Η νομική οδός…
Η οικογένεια του βρέφους κινήθηκε νομικά εναντίον των γιατρών της κλινικής, όχι μόνο για το σφάλμα που έγινε στην αναγνώριση του φύλου αλλά και για το οτι οι γιατροί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις έτσι ώστε να ανακαλύψουν το πρόβλημα υγείας του μωρού.
Εν τέλει η οικογένεια που κέρδισε την υπόθεση δικαστικά και αποζημιώθηκε όπως άρμοζε.
 
Πηγή: https://www.epoli.gr