Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εμβολιάζουν παιδιά σε Λέρο και Κω

19 Ιουλίου, 2019

Αυτή την εβδομάδα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) εμβολίασαν παιδιά από 2 μηνών έως 15 ετών στα νησιά που βρίσκονται οι δομές των προσφύγων.
Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί βρέθηκαν στην Κω και τη Λέρο με σκοπό να εμβολιάσουν τα παιδάκια μεταναστών και προσφύγων. Έγιναν εμβολιασμοί ενάντια του πνευμονιόκοκκου, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των δύο νησιών.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποίησαν τον ευρωπαϊκό «Ανθρωπιστικό Μηχανισμό» για να πετύχουν χαμηλότερες τιμές στην αγορά εμβολίων. 
Κατάφεραν λοιπόν να προμηθευτούν το εμβόλιο PCV10 κατά του πνευμονιόκοκκου μέσω του μηχανισμού στην μειωμένη τιμή των 9 δολαρίων ανά παιδί (για τις τρεις δόσεις που απαιτούνται για πλήρη ανοσοποίηση). Το κόστος για το συγκεκριμένο εμβόλιο στα ελληνικά φαρμακεία είναι περίπου 150 ευρώ (168 δολάρια) ανά παιδί.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θωρακιστεί η υγεία των παιδιών καθώς οι συνθήκες διαβίωσης τους σε αυτό το μεταβατικό στάδιο δεν είναι οι επιθυμητές. Το έργο των γιατρών βοηθά καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους σε ανάγκη με στόχο την κάλυψη της βασικής τους περίθαλψης.
Πηγή: https://msf.gr