Γιατροί ζήτησαν συγγνώμη για αγενή συμπεριφορά

8 Αυγούστου, 2019

Τρεις νέες καταγγελίες από ασθενείς εις βάρος γιατρών έγιναν πρόσφατα και είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων καθώς και το εμπλεκόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διατύπωσαν επισήμως και εγγράφως τη συγγνώμη τους προς τους πολίτες. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. 
Οι τρεις καταγγελίες πολιτών διερευνήθηκαν νομικά για αγενή και προσβλητική συμπεριφορά γιατρών απέναντι σε ασθενείς και συνοδούς.
1η καταγγελία
Στην πρώτη καταγγελία το περιστατικό συνέβη σε γνωστό νοσοκομείο. Ο γιατρός προσέβαλε ασθενή που έπασχε με αλτσχάιμερ και την σύζυγο-συνοδό του. Ο ασθενής λόγω της κατάστασής του ενόχλησε άλλους ασθενείς που διέμεναν στο ίδιο δωμάτιο λόγω έλλειψης χώρου. Ο γιατρός χωρίς καμία ευαισθησία μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο στον ασθενή και την συνοδό του.
2η καταγγελία 
Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ασθενή με έντονους πόνους στο αυτί, στα επείγοντα, με τη δικαιολογία οτι δεν αποτελεί επείγον περιστατικό. Αρνήθηκε να δώσει το όνομα της στον ασθενή και εν τέλει έφυγε χωρίς να τον εξετάσει.
3η καταγγελία
Παθολόγος αρνήθηκε να εξετάσει ασθενή παραπέμποντας την σε εφημερεύον Νοσοκομείο παρά το γεγονός οτι η ασθενής είχε κλείσει ραντεβού μέσω της νόμιμης διαδικασίας. Η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει χωρίς κανείς να την φροντίσει και αισθάνθηκε ότι αντιμετωπίστηκε «σαν σκουπίδι», όπως η ίδια ανέφερε.
Η νομική διαδικασία προχώρησε με την αποστολή εγγράφων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για την άμεση διερεύνηση των περιστατικών.
Για τις 2 από τις 3 περιπτώσεις διενεργήθηκε Ε.Δ.Ε. και εν τέλει οι υπεύθυνοι ζήτησαν εγγράφως συγγνώμη από τους πολίτες. Στο δεύτερο περιστατικό καταγγελίας διευκρινίστηκε ότι δεν επρόκειτο για την γιατρό που εφημέρευε, αλλά για μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού. Η διεύθυνση απέστειλε έγγραφο συγγνώμης και διαβεβαίωσε για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. 
Πηγή: http://newpost.gr