Γιατρός αφαίρεσε λάθος νεφρό ασθενή στηριζόμενος στη μνήμη του και όχι στο ιστορικό!

10 Αυγούστου, 2018

Γιατρός αφαίρεσε λάθος νεφρό ασθενή στηριζόμενος στη μνήμη του και όχι στο ιστορικό!

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν διαβάζαμε για την υπόθεση ιατρικού λάθους ενός χειρουργού από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ! Ο ουρολόγος προχώρησε σε εγχείρηση ασθενή αφαιρώντας το λάθος νεφρό!

Ο γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αρμόδιο συμβούλιο.

Το συμβούλιο ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο γιατρός, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του ιατρού 41 χρόνια, βασίστηκε στη μνήμη του για να επιλέξει  ποιο νεφρό θα αφαιρέσει και δεν εξέτασε λεπτομερώς τον φάκελο του ασθενή καθώς όπως υποστήριξε ότι δεν είχε πρόσβαση στο αρχείο.

Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια επέβαλε πρόστιμο 100.000 δολάρια στο νοσοκομείο. Το γεγονός ότι η αξονική τομογραφία ξεχάστηκε σε ένα γραφείο την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης είναι απαράδεκτο και πολύ ορθώς διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία.

Απίστευτο είναι επίσης το γεγονός ότι η ιατρική ομάδα ορίζει ως υπεύθυνο τον ασθενή! Οι νοσοκόμες και ένας αναισθησιολόγος που βοηθούσαν τον γιατρό κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ενημέρωσαν την επιτροπή ότι ευθύνεται ο ασθενής για το δικό τους λάθος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον ρώτησαν επανειλημμένα ποιο είναι το νεφρό που πρέπει να χειρουργηθεί κι εκείνος αποκρίθηκε δείχνοντας το λάθος όργανο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιατρική ομάδα όχι απλά δεν παραδέχτηκε το λάθος της αλλά έδειξε και αμετανόητη για το ιατρικό λάθος στο οποίο προέβη.

Για αυτό το λόγο πρέπει όλοι οι ασθενείς να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να ενημερώνονται για το ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος από τον περίγυρο τους βρεθεί σε παρόμοια θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλα απίστευτα χειρουργικά λάθη που έχουν συμβεί!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]