Γιατρός αφαίρεσε το υγιές μέρος του επινεφριδίου αντί για τον όγκο!

Γιατρός αφαίρεσε το υγιές μέρος του επινεφριδίου αντί για τον όγκο!

19 Φεβρουαρίου, 2019

Πριν μερικά χρόνια μία κοπέλα 26 χρονών διαγνώστηκε με όγκο στο επινεφρίδιο. Το ογκίδιο δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή για την υγεία της καθώς δεν επρόκειτο για κακοήθεια. Ο γιατρός της κοπέλας την ενημέρωσε πως έπρεπε να προχωρήσουν σε επέμβαση αφαίρεσης.
Η κοπέλα εισήχθει στο νοσοκομείο για να λάβει τη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού και φυσικά να αφαιρέσει τον όγκο του επινεφριδίου. Η διαδικασία προχώρησε, η εγχείρηση έγινε κανονικά και μετά την ανάρρωση η γυναίκα υποβλήθηκε σε εκ νέου εξέταση ελέγχου.
Ο όγκος βρισκόταν στη θέση του και το υγιές κομμάτι του επινεφριδίου έλειπε! Το απίστευτο αυτό περιστατικό οδήγησε την 26χρονη σε δεύτερη επέμβαση με σκοπό τη σωστή αυτή τη φορά αφαίρεση του όγκου.
Η νεαρή γυναίκα και η οικογένεια της αποφάσισαν να κινηθούν νομικά τόσο για ιατρικό λάθος και σωματική βλάβη, όσο και για ψυχική οδύνη. Το δικαστήριο όπως είναι φυσικό δικαίωσε την κοπέλα και όρισε ως ποσό αποζημίωσης τις 100.000 ευρώ.
Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα από ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί ιατρικό λάθος ή διάγνωση. Οι ιστορίες τους δείχνουν πως στην Ελλάδα οι περιπτώσεις και τα περιστατικά ιατρικών σφαλμάτων αυξάνονται κάθε χρόνο, μέρα με τη μέρα.
Αυτές οι ιστορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημοσιεύονται έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται και να έχουν φυσικά το βήμα να μοιραστούν τα βιώματα τους.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]