Γιατρός αρνήθηκε φακελάκι από συνταξιούχο

Γιατρός αρνήθηκε “φακελάκι” από συνταξιούχο

15 Απριλίου, 2019

“Γιατρέ πάρτε τα, δεν βλέπει κανείς”
Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Επείγοντα δημόσιου νοσοκομείου, όπου επισκέφθηκε ένας ασθενής ηλικίας 65 – 70 χρονών.
Ο συνταξιούχος αισθάνονταν έντονη δυσφορία και περιέγραψε ότι ήταν ψυχολογικά πεσμένος και αγχωμένος λόγω προσωπικών του θεμάτων. Συγκεκριμένα, ο ασθενής έπασχε από κατάθλιψη, λόγω του χωρισμού με την γυναίκα του πριν καιρό, αλλά και από έντονο άγχος λόγω των περικοπών στην σύνταξη του.
Επιπλέον, ανέφερε στο γιατρό ότι ζει μόνος του, χωρίς καμία φροντίδα, και με δυσκολία τα βγάζει πέρα. Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του, είχε απευθυνθεί σε άλλο γιατρό, ο οποίος του έδωσε φαρμακευτική αγωγή.
Παρόλα αυτά, τα εν λόγω χάπια του προκαλούσαν πονοκέφαλο και αϋπνία.
Ο γιατρός, αφού τον εξέτασε, τον καθησύχασε και τον ενημέρωσε πως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του. Τότε ο ασθενής επιχείρησε να ευχαριστήσει “δεόντως” τον γιατρό, βγάζοντας από το πορτοφόλι του 300 ευρώ και ακουμπώντας τα στο γραφείο του.
Ο γιατρός σαστισμένος του είπε πως δεν παίρνει λεφτά από ασθενείς και πληρώνεται από το Κράτος για τις υπηρεσίες του. Ο ασθενής επέμεινε αλλά μάταια, καθώς ο γιατρός του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει και πως εκείνος τα έχει περισσότερο ανάγκη.
Τη στιγμή που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά χρηματισμού, αγενής συμπεριφοράς και ιατρικών λαθών αμέλειας στον ιατρικό κλάδο, βλέπουμε ανθρώπους που κάνουν την διαφορά και εκτελούν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς το λειτούργημα τους. Οι γιατροί που κάνουν τα πάντα για τον ασθενή και βρίσκονται πάντα δίπλα στον άνθρωπο είναι εκείνοι που δείχνουν τον δρόμο για μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας.
 
 
Πηγή: https://www.newside.gr