Γιατρός δικάζεται επειδή έσωσε τη ζωή της...κόρης του!

Γιατρός δικάζεται επειδή έσωσε τη ζωή της…κόρης του!

7 Μαΐου, 2019

Γιατρός δικάζεται επειδή έσωσε τη ζωή της…κόρης του!
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται γνωστός γιατρός της Κύπρου μετά από ένα περιστατικό διάσωσης που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις.
Ο γιατρός επέλεξε να σώσει τη ζωή της κόρης του έναντι του 43χρονου συντρόφου της που βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη. Η κόρη του γιατρού κατάφερε μετά από τις συνεχείς προσπάθειες του πατέρα της να διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο σύντροφος της έχασε τη μάχη και απεβίωσε.
Η κόρη του γιατρού αλλά και ο σύντροφός της ήταν χρήστες ουσιών. Ο γιατρός τους βρήκε να κείτονται λιπόθυμοι και το πατρικό του ένστικτο τον οδήγησε κατευθείαν στο παιδί του. Αμέσως μετά την επαναφορά του καρδιακού της παλμού ο γιατρός συνέχισε να της δίνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ είχε ήδη επανέλθει.
Ο 43χρονος χρειαζόταν εξίσου βοήθεια αλλά ο γιατρό θεώρησε ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και ότι ήταν πολύ αργά για εκείνον. Ο γιατρός τόνισε ότι όταν έλεγξε την κατάσταση του άνδρα, τα χείλη του 43χρονου ήταν μπλε, το πρόσωπό του είχε κοκκινωπό χρώμα, κι έτσι θεώρησε ότι ήταν ήδη νεκρός.
Ο γιατρός είχε χάσει προ δεκαετίας τον γιο του από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα γονιό που επιχειρεί να σώσει το παιδί του. Από την στιγμή όμως που είχε καταφέρει να την επαναφέρει, θα έπρεπε να σπεύσει στο πλευρό του άνδρα και να καταβάλει προσπάθεια για να τον κρατήσει στη ζωή.
Σε κάθε περίπτωση το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και οι γιατροί πρέπει να λειτουργούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εάν ο γιατρός είχε θέσει προτεραιότητες και λειτουργούσε με καθαρό μυαλό θα είχε καταφέρει να σώσει και τους δύο. Και οι δύο των είχαν εξίσου ανάγκη. Και οι δύο θα μπορούσαν σήμερα να ζουν.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για τις πράξεις του γιατρού και διακρίνει τα λάθη που έγιναν στον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε.
 
Πηγή: http://www.philenews.com