Γιατρός εγχείρησε επιτόπου μοτοσικλετιστή στην άσφαλτο

26 Ιουνίου, 2019

Ο γιατρός του έσωσε τη ζωή
Για κάποιους ανθρώπους ο φύλακας – άγγελος τους έχει ονοματεπώνυμο και πολλές φορές βρίσκεται ανάμεσα μας. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο 48χρονος John O’ Brien συνάντησε τον δικό του ύστερα από ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή στους δρόμους του Λονδίνου.
Ο άνδρας είχε ένα σοβαρό ατύχημα στον δρόμο με την μοτοσικλέτα του και η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε άμεση. Ωστόσο, λίγο πριν φτάσει το ελικόπτερο για να τον μεταφέρει, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά!
Εκείνη τη στιγμή ο γιατρός Mark Forrest, που είχε σπεύσει στο σημείο του ατυχήματος, αποφάσισε να επιχειρήσει το παράτολμο, ως τελευταία ελπίδα διάσωσης.
Επιτόπου, ξεκίνησε να χειρουργεί τον άνδρα με την βοήθεια των νοσηλευτών και πυροσβεστών που βρίσκοταν εκεί. Παρόλο που οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές, ο γιατρός άνοιξε το θώρακα του τραυματία και περιόρισε την εσωτερική αιμορραγία, κάνοντας του ταυτόχρονα μαλάξεις στην καρδιά.
Ύστερα από λίγα λεπτά, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του καθώς η καρδιά του 48χρονου άρχισε πάλι να χτυπά! 
Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να γίνει με επιτυχία η αερομεταφορά του στο νοσοκομείο και ύστερα από λίγους μήνες ο John O’ Brien ανάρρωσε πλήρως.
Η άμεση αντίδραση του γιατρού κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου! Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τον ιατρικό κλάδο αλλά για όλους μας, ασκώντας το λειτούργημα τους με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς αυτούς που τον έχουν ανάγκη.
 
Πηγή: https://www.newsbomb.gr